Han Herred Havbåde 2013

Bådene på Slettestrand i september 2013. Fra venstre: Skarreklit, Nordvest, Jammerbugt, Elbo, snaren, havprammen og Nova. Foto: Pipsen
Bådene på Slettestrand i september 2013. Fra venstre: Skarreklit, Nordvest, Jammerbugt, Elbo, snaren, havprammen og Nova. Foto: Pipsen

I løbet af det sidste år har der været søsætning af fire havbåde i Slettestrand. Skarreklit blev færdig til søsætning lørdag 25. maj. Vejret viste sig fra sin bedste side, selv om det luftede fra nordøst. Derfor foregik den officielle del af overdragelsen af båden til bådelaget i Lild inde i værftet. Begivenheden samlede rigtig mange mennesker, bl.a. Richard Vendelbo, der i sin tid fik Skarreklit bygget. Dengang blev den døbt H.S. Vendelbo.

Efter den officielle overdragelse af nøglen til styrhuset blev folk inviteret med om bord til jomfrusejladsen. Nordøstenvinden satte sø over revlerne, men sejladsen gik fint, og Skarreklit viste sig som det sødygtige skib, den er. Efterfølgende var der kaffe og kage i værftet. Skarreklit skal til Lild Strand som lagsbåd, når spillet bliver klar.

I sommerferien blev Henrik Sonnes snare søsat, og den fik navnet Nova. Henrik har gennem de sidste tre år bygget snaren i redningsstationen i Slettestrand. Nova skulle også vise sit værd, da der var lidt krap dønning på første revle, og Henriks to børnebørn, der var med på sejladsen, blev våde af røgvandet. Nova har indenbords motor, men er nu også rigget til sejl.

I løbet af eftersommeren er både værftets snare og havpram blevet søsat, og de indgår nu i den stadigt voksende flåde af fartøjer hos Han Herred Havbåde. Begge er rigget med sejl og årer. De blev bygget på værftet, efter Skarreklit kom ud, og her har vores nu to lærlinge kunnet få en fornemmelse af, hvordan man bygger en havbåd fra bunden. Christopher Hjorth startede som lærling efter nytår.

I sommer var både Nordvest og Jammerbugt en tur i Limfjorden. Det har været fint at se to havbåde i et helt anderledes miljø – og da vejret har været fantastisk til sejlads, nød især børnene på Nordvest godt af, at kystbådene kan gå helt tæt til land, så der kunne bades.

I havbådehuset har der sommeren over været en akvareludstilling, og i påsken var der igen satellitudstilling fra Kunst i Klim Kalkovn. Her i december er der desuden startet to hold til duelighedsundervisning.

På hjemmesiden www.havbaade.dk kan man følge med i projektet og se kommende aktiviteter. Her kan man også melde sig ind i foreningen.

Kirsten Monrad Hansen, formidlingsmedarbejder

Scroll to Top