Årets Træf Han Herred besøger Torslev og Skovsgaard

Træffet indledes med morgensang og fortælling i Torslev Kirke. Foto: Mattias Bodilsen
Træffet indledes med morgensang og fortælling i Torslev Kirke. Foto: Mattias Bodilsen
Et nyt planlægningsudvalg har taget over og præsenterer igen i år et alsidigt program med indslag om både fortid og nutid

Lørdag 17. juni inviterer Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred.

Denne gang finder træffet sted i området omkring Torslev, Attrup og Skovsgaard.

Dagen begynder med morgensang i Torslev Kirke, hvor provst Folmer Toftdahl-Olesen vil berette om den prægtige kirkes spændende historie, der langt af sted knytter sig til adelsslægten Banner på den nærliggende herregård Kokkedal.

Herefter går turen til Råd & Dåds økologiske gård med gartneri og ølbryggeri på Blushøj 4 ved Attrup, hvor der først serveres formiddagskaffe med rundstykker. Derefter får træf-deltagerne en rundvisning med fortælling om det socialøkonomiske projekt, der er grundlagt 1994 og i øvrigt omfatter Torvekøbmanden i Bonderup og en genbrugsbutik i Brovst foruden et større netværk af andre aktiviteter, der sigter på at skabe meningsfyldte bo- og arbejdsmuligheder for mennesker, som af den ene eller anden grund ikke kan klare ræset på arbejdsmarkedet.

Eftermiddagens program begynder med frokost på Skovsgaard Hotel, som vel kan kaldes flagskibet for de mange socialøkonomiske projekter. Herefter vil folk fra hotellets stab og bestyrelse fortælle om stedets helt specielle historie og vise rundt i de flotte, nyrestaurerede lokaler og udvidede værelsesafdeling. Eftermiddagen byder også på god tid til hyggeligt samvær med kaffe.

Træf Han Herred har siden starten i 2001 gået på skift mellem vest og øst. Formålet er som altid at være en hjemstavnsdag – eller en kend din egn-udflugt − hvor lokalbefolkningen kan mødes med folk, der engang forlod Han Herred for at uddanne sig, bo og arbejde andre steder i landet, og dem, der fra tid til anden er flyttet hertil eller ­gæster egnen som turister.

Hovedparten af det udvalg, der gennem de sidste 22 år har stået i spidsen for Træf Han Herred, har efter de mange års indsats valgt at give plads til nye kræfter, og det er nu lykkedes Jytte Vuust Nielsen fra Skovsgaard at samle et nyt hold, som ud over hende selv består af Egon Persson, Vesløs, Erik Holmsgaard Eriksen, Hjørring, Helle Bak Andreasen, Brovst, Ida Leding Larsen, Skovsgaard, Jens Christian Rasmussen, Vogn, Kurt Jensen, Aalborg Øst, og Søren Vibe, Øland.

Tilmelding foregår via hanherred.dk/traefhanherred

Scroll to Top