Træf Han Herred 2024

Velkommen til Træf Han Herred lørdag 15. juni 2024 i Brovst, Tranum og Tranum Strand

Øster Han Herreds Egnssamling set fra oven
Træf Han Herred går i år blandt andet til Øster Han Herreds Egnssamling i Tranum. Foto: Øster Han Herreds Egnssamling

Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred byder velkommen til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred!

Formålet med Træf Han Herred er som altid at være en hjemstavnsdag, hvor lokalbefolkningen kan ­mødes med de mange, »der Han Herreds land forlod«, og dem, der er flyttet hertil eller¬gæster egnen som ­turister. Træf Han Herred har siden starten i 2001 ­været rammen om kulturelle og naturmæssige oplevelser i både øst og vest. Denne gang finder træffet sted i området omkring Brovst og Tranum.

Dagen begynder med morgensang i Brovst Baptistkirke, hvor folk fra menigheden vil berette om den spændende og bevægende historie, der går tilbage til 1856, hvor Brovst var en del af Jetsmark Baptistmenighed. I 1912 byggedes egen kirke i Kirkegade 17, og 1. september 1956 blev Brovst-menigheden selvstændig. Læs mere i Han Herred Bogen 2014.

Herefter går turen til Øster Han Herreds Egnssamling i Tranum, der blev grundlagt i 2001 og oprindelig havde til huse i Brugsens gamle foderstoflokaler. Efter et ihærdigt forarbejde lykkedes det at erhverve nabo­huset, som i fordums tid var et lille husmandssted med byens telefoncentral, og indvielsen af det nye egns­museum og mødested skete 24. september 2011.

Ud over en rundvisning ved stedets frivillige bliver der lejlighed til selv at gå på opdagelse i den imponerende samling.

Eftermiddagens program begynder med frokost på Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter TranumStrand, hvorefter der bliver masser af tid til hyggeligt samvær, inden vi slutter med eftermiddagskaffe.

Program

Mødested
Brovst Baptistkirke, Kirkegade 17, 9460 Brovst

Kl. 10.00
Velkomst, morgensang og fortælling om kirken og menighedens historie gennem 168 år

Kl. 11.00
Vi mødes ved Øster Han Herreds Egnssamling, Tranhøj 6, Tranum, 9460 Brovst, og nyder formiddagskaffen med rundstykker. Desuden får vi en fortælling om opbygningen af samlingen frem til vore dages fine egnsmuseum, ligesom man kan gå på opdagelse i det tidligere husmandssted

Kl. 13.00
Frokost, eftermiddagskaffe og fælles hygge på Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter TranumStrand, Strandvejen 83, Tranum, 9460 Brovst.

Kl. 16.00
Tak for i år – og på gensyn i 2025

Samlet pris for hele dagen kr. 275,-

Forudbetaling sker til Sparekassen Danmark reg.nr. 9070 kontonr. 1622230697

TranumStrand sælger øl, vand og vin

Praktiske oplysninger
Overnatning samt øvrige oplevelsesmuligheder og seværdigheder i området – se HanHerred.dk eller visitjammerbugten.dk og visitnordvestkysten.dk

Scroll to Top