Vi gør alt for at løse kundernes behov

Erik Johansen (tv), som i 25 år drev Eriks Cykler i Østergade 12, er nu ansat hos Dan Quorning, der har udviklet den tidligere Klim Maskinforretning på Håndværkervej 6 til et moderne center for både private og professionelle under navnet DCM Cykler & Maskiner. Foto: Ejgil Bodilsen
Erik Johansen (tv), som i 25 år drev Eriks Cykler i Østergade 12, er nu ansat hos Dan Quorning, der har udviklet den tidligere Klim Maskinforretning på Håndværkervej 6 til et moderne center for både private og professionelle under navnet DCM Cykler & Maskiner. Foto: Ejgil Bodilsen
DCM Cykler & Maskiner har alt i cykler, scootere og ATV og servicerer såvel hobbyfolk som professionelle inden for skov, park og have

To lokale virksomheder med mange år på bagen – Klim Maskinforretning og Eriks Cykler – smeltede omkring årsskiftet 2010-11 sammen til DCM Cykler & Maskiner, som er blevet et nordjysk center, hvor du kan få alt fra cykler og lette motorkøretøjer til alle de maskiner, der gør arbejdet i skov, park og have lettere.

Bag virksomheden står Dan Quorning, som trods sine kun 27 år allerede er en særdeles erfaren fagmand. Dan er fra Arup og gik i 2001 i lære som landbrugsmaskinmekaniker hos N.B. Hundahl i Nors. Da virksomheden lukkede, afsluttede han de sidste tre måneder af læretiden hos kollegaen J. Hundahl i Thisted og blev derefter fastansat. Med interessen for småmaskiner, som han havde med sig fra drengeårene hjemme på Sydhannæs, fik han ansvar for have- og parkafdelingen, og efter en kort tid ved landbruget vendte han tilbage og blev reservedelsmand.

Selvstændig som 25-årig

Tiden hos J. Hundahl sluttede igen i have og park, hvorefter Dan i 2009 fik job hos John Jensen i Klim Maskinforretning i Fjerritslev. Allerede efter et års tid faldt snakken på overtagelse, og det hele faldt på plads pr. 15. december 2010.

– Det var, mens den økonomiske krise i samfundet var på sit højeste, så man skulle have is i maven, erkender Dan, som imidlertid kan glæde sig over at have fået rigtig godt fat som selvstændig.

Med i planlægningen var en overtagelse af Eriks Cykler – inklusive indehaveren Erik Johansen, som 21. februar 2011 havde sin første arbejdsdag som ansat hos DCM. Erik, der i dag er 53 år, nåede kort forinden at fejre sit 25-års jubilæum som selvstændig, efter at han i 10 år havde arbejdet hos forgængeren Herluf Jespersen i Østergade 12.

– Efter 35 år samme sted trængte jeg til at prøve noget nyt, men navnet Eriks Cykler hænger ved, indskyder Erik.

Med i aftalen var også Kurt Poulsen, som hidtil havde været reparatør hos Erik og nu især tager sig af reparation af havemaskiner hos DCM. Medarbejderstaben tæller desuden cykellærling Martin Gertsen, der netop har påbegyndt sin tre et halvt år lange uddannelse.

Alsidig virksomhed

DCM står egentlig for Dan, Christian og Mette, som udgør indehaverens lille familie hjemme i Skinnerup ved Thisted, hvor en familieforøgelse forestår sidst på året. Dan tilskriver ikke mindst forretningens succes, at han har fået en uvurdérlig opbakning fra såvel familien som to gode venner.

Men mange oversætter DCM med »Dans Cykler og Maskiner«, som jo absolut også er dækkende for den fremgangsorienterede virksomhed, der er en del af City West på Håndværkervej 6 i Fjerritslev.

Skov-, park- og haveafdelingen omfatter alt fra plæneklippere, havetraktorer og fræsere til motorsave, buskryddere og fejemaskiner. Hertil kommer de populære ATV’er, som i stigende grad anvendes både privat og erhvervsmæssigt som terrængående køretøj og trækkraft til små vogne. Med en motorstørrelse på 200 cc kan en ATV indregistreres til kørsel på offentlig vej.

I stigende grad leveres løsninger til erhvervslivet og til egnens kirkegårde, hvor professionelt udstyr er alfa og omega. Hvis det ønskes, arrangerer Dan og hans medarbejdere demodage for kunderne, så man får klar besked om brug og vedligeholdelse. Desuden står servicebilen klar til at rykke ud, når der er særlige behov. I øvrigt tilbyder DCM gratis afhentning og levering af plænetraktorer til service i hele perioden fra november til og med februar i det primære dækningsområde Fjerritslev, Brovst, Løgstør og Hannæs.

Kvalitet og service i orden

DCM lægger vægt på at sælge kvalitet i forskellige prisklasser, og så skal servicen være i orden, fastslår Dan. Derfor forhandles kun produkter fra leverandører, hvor der er sikkerhed for garantien.

– Eksempelvis er en plæneklipper hos os ikke bare en hyldevare, som du får med i en kasse. Vi leverer en kvalitetsmaskine 100 procent klargjort, og samtidig véd du, hvor du skal gå hen, hvis der opstår problemer med maskinen.

DCM er i øvrigt autoriseret forhandler af Alto-rensemaskiner og kan også levere de store modeller til professionelt brug.

MTB’er for de kræsne

I cykelafdelingen oplever Dan og Erik for tiden stor fremgang i salget af elcykler og mountainbikes, de såkaldte MTB’er.

– MTB’ens popularitet skyldes ikke mindst, at vi ude i Svinkløv har et af Danmarks bedste mountainbike-områder, og når først man er blevet bidt af sporten, skifter mange begyndercyklen ud med en mere professionel udgave. Vi er på vej med modeller til den erfarne og kræsne MTB-bruger, hvor der eksempelvis er fuld affjedring.

Ved køb af cykler hos DCM fra 26” og op tilbydes »Cykelsikring« i samarbejde med Falck Sikring, således at selvrisikoen er betalt det første år. Cyklen leveres altid samlet og klar til brug og bliver desuden indkaldt til regelmæssige serviceeftersyn.

Motorglæde for alle aldre

DCM har også succes med salg af elscootere, der giver ældre og gangbesværede stor bevægelsesfrihed og øget livskvalitet.

– Vi vejleder gerne i valg af model ude hos kunden og foretager også individuelle tilpasninger som for eksempel at ændre gashåndtaget til en fodspeeder.

I den yngre ende af skalaen er DCM klar til at levere smarte PGO-scootere til 15-årige, som fra nytår får lov at køre knallert.

– Vi forventer, at flere unge vælger scooter, nu hvor der bliver mindst tre år at bruge den i, før man kan tage kørekort til bil.

Scroll to Top