Velkommen til Træf Han Herred lørdag 15. juni 2019

I løbet af Træf-dagen går turen til Thorup Strand, hvor vil fisker Gert Kristensen vil fortælle
Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred byder for 19. gang velkommen til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred

Formålet med Træf Han Herred er som altid at være en hjemstavnsdag, hvor lokalbefolkningen kan mødes med de mange, »der Han Herreds land forlod«, og dem, der er flyttet hertil eller gæster egnen som turister.

Træf Han Herred har siden starten i 2001 gået på skift mellem vest og øst.

Denne gang finder træffet sted i det vestlige Han Herred. Her skal vi først synge morgensang i Fjerritslev Kirke, der er en af Han Herreds nyeste kirker, indviet 22. december 1907. Sognepræst Inger Øeby Pedersen, Bonderup, som er en del af præsteteamet i Fjerritslev-området, vil berette om kirken og de mange fællesaktiviteter, der foregår i regi af samarbejdet FOLK & KIRKE 9690 med Kirkecentret som omdrejningspunkt.

Næste stop er Fjerritslev Gymnasium (FG), hvor vi skal nyde formiddagskaffen, og hvor rektor Bjarne Edelskov Nielsen står på spring til at fortælle. Gymnasiet, der begyndte under beskedne forhold på Fjerritslev Skole, kan netop i år fejre 40-års jubilæum. De seneste år har FG udviklet sig til »efterskolernes gymnasium« med eget kollegium og en lang række spændende efter-skoletids-aktiviteter. Unge fra hele landet kommer hertil som elever.

Efter besøget på gymnasiet går turen til Thorup Strand, der jo er blevet landskendt via tv-serien »Gutterne på kutterne«. Her vil fisker Gert Kristensen fortælle historien om et fiskersamfund, som trods svære odds finder alternative veje til overlevelse med nye organisations- og afsætningsformer. Ligeledes beretter han om redningsvæsenet, som er en vigtig forudsætning for kystfiskeriet.

Herefter står frokosten klar på Fjerritslev Kro, og i løbet af eftermiddagen vil Ejgil Bodilsen, der er freelancejournalist og redaktør af Han Herred Bogen, fortælle om »Liv i Lokalhistorien« og projekt »Kunsten i Han Herred«, som planlægger en maleriudstilling om »Svinkløvmalerne« som led i fejringen af Svinkløv Badehotels genåbning efter branden i 2016.

Læs mere om Træf Han Herred her

Scroll to Top