Travlhed før sæsonstart på Klim Strand Camping

Filip Siig (tv) og Ole Jensen overtog Klim Strand Camping 1. oktober 2013. Foto: Mattias Bodilsen
Filip Siig (tv) og Ole Jensen overtog Klim Strand Camping 1. oktober 2013. Foto: Mattias Bodilsen
Nye ejere vil gerne involvere lokalbefolkningen i pladsens aktiviteter

Selv om der stadig er en måned til sæsonstarten fredag 4. april, er der masser af aktivitet både inde og ude på Klim Strand Camping.

De nye ejere med lejrchef Filip Siig og restauratør Ole Jensen i spidsen overtog den internationalt kendte campingplads 1. oktober, og siden har der været masser at gøre med at forberede 2014-sæsonen og spore sig ind på den røde tråd, som skal kendetegne pladsen i fremtiden.

Stedet bygger på en lang og god tradition fra familien Jepsen, der begyndte under beskedne forhold i 1970 og i løbet af de næste årtier forvandlede et tidligere husmandssted til vore dages Klim Strand Camping, der stadig får topscore af den tyske automobilorganisation ADAC.

– Samtidig med at videreføre de gode traditioner vil vi gerne finde vores egen måde at gøre tingene på, og vi lytter gerne til gæsternes ønsker, før vi lægger vore planer, lyder det fra Filip og Ole, som begge er 30 år og hidtil har været bosat i Nørager ved Hobro.

Uventet overtagelse

Filip, der er fra Gøttrup og uddannet i slagterfaget, og Ole, der er fra Himmerland og uddannet kok, overtog med deres fælles passion for mad forpagtningen af restauranten på Klim Strand Camping sidste forår uden planer om at skulle drive campingplads som sådan.

De fik en forrygende start med fuldt hus, især påskelørdag foruden mors dag og fars dag, og sommeren fortsatte med masser af gæster og leverancer af mad ud af huset.

Men tingene blev hurtigt anderledes end oprindeligt tænkt. Langvarig sygdom hos den hidtidige ejer, Jan Jepsen, medførte, at der skulle ske et ejerskifte, og efter nogle måneders overvejelser og forhandlinger faldt handlen på plads i form af en konstruktion som et klyngeselskab, hvor Filip og Ole står for 40 pct. af ejerskabet, mens de resterende 60 pct. er ligeligt fordelt mellem ejerne af Drejby StrandCamping, Sydals, og Løgismosestrand Camping, Haarby, samt lejrchefen på Bogense Strand Camping.

Peter Lützen fra Løgismosestrand Camping er selskabets administrerende direktør, og der er etableret et tæt markedsføringssamarbejde mellem de fire store campingpladser, således at gæsterne opnår oplagte fordele ved at besøge pladserne på skift i henholdsvis syd og nord.

– Vi har samtidig valgt at drive Klim Strand Camping som en samlet virksomhed, således at vi ikke længere vil bortforpagte hverken restauranten eller købmandsbutikken i tilknytning til pladsen, forklarer Filip og Ole.

– Ole havde altid drømt om en restaurant. Nu fik han en stor én! Og jeg havde fra barn ønsket mig en campingplads med spa og pool, så begge dele må siges at være gået i opfyldelse, tilføjer Filip.

Vigtigt med korpsånd

Filip og Ole regner med at skulle have 40 medarbejdere ansat i højsæsonen, hvor der arbejdes i treholdskift med 20 personer i sving i dagtimerne. Indtil videre klarer de sig med en enkelt fastansat pladsmand, som er uddannet tømrer og her i vintermånederne har haft nok at se til med renovering af hytter og andet forefaldende.

– Vi satser på unge medarbejdere fra lokalområdet, som vi selv oplærer, så vore gæster oplever den nordjyske korpsånd og samme gode service alle steder på pladsen. De fleste af vore medarbejdere er omkring 20 år.

De nye ejere fortæller, at de har mødt utrolig stor imødekommenhed og tiltro til projektet hos lokalbefolkningen og egnens erhvervsdrivende, og de kvitterer med at lægge en stor del af deres indkøb lokalt, herunder frisk morgenbrød fra Fjerritslev. Der er også lagt op til, at en lokal kunstner skal lave udsmykning rundt om i campingpladsens fællesfaciliteter.

Ny café og forbedret legeland

Der er udarbejdet en foreløbig vedligeholdelsesplan, hvor der skal udføres en række mindre forbedringer, før der tænkes i større tiltag, fortæller Filip og Ole.

Men allerede i år vil der være mærkbare forbedringer for gæsterne i form af en ny café i hovedbygningen og et mere børnevenligt legeland, hvor de mindste får deres eget område. Tilsvarende indrettes et særkilt sted på teenagernes betingelser.

– Legelandet og vores skateboardrampe er i øvrigt til fri afbenyttelse for områdets børnefamilier, ligesom enhver kan besøge restauranten og vores wellnesscenter uden at skulle købe gæstekort.

– Fastelavnssøndag 2. marts holder vi åbent hus, så alle interesserede kan komme og tage pladsen og faciliteterne i nærmere øjesyn, og vi er også at træffe på forårsmessen i Klim 8.-9. marts.

Lokalt turistsamarbejde

Filip og Ole har indledt et samarbejde med områdets hoteller og sommerhusbureauer om wellness-tilbud, ligesom der tilbydes pakkeophold med adgang til Fårup Sommerland.

Blandt de planlagte aktiviteter er også luksusrideferie, hvor et lokalt ridecenter rykker ind på pladsen og tilbyder en bred vifte af hesteoplevelser og køreture i den store natur omkring Klim Strand.

– Vi vil gerne være en aktiv del af lokalområdet og samarbejde, hvor det giver mening for begge parter.

Hjem til Klim

Ligesom i den tyske ADAC-vurdering har Klim Strand Camping tidligere haft dansk klassificering som femstjernet. Kriterierne i Tyskland og Danmark er forskellige, og i dag har pladsen dansk status som trestjernet.

Det bekymrer dog ikke de nye ejere. Hellere være en god trestjernet end en dårlig femstjernet, som Filip siger.

– Det vigtigste for os lige nu er, at gæsterne bliver trygge og glade ved at være her, og så kommer der forbedringer og nye tiltag efterhånden.

Filip og Ole har bookinger fra 100 fastliggere til den kommende sæson, og flere af dem har givet udtryk for, at de glæder sig til at »komme hjem til Klim«.

– På sigt vil vi gerne holde åbent hele året, men det kræver, at det hele skal fungere. Vi vil ikke holde åbent på halv kraft.

Fakta

Klim Strand Camping råder over

  • 600 enheder til campingvogne
  • 20 teltpladser
  • 44 hytter, heraf 20 strandhytter
  • Vandland
  • Legeland
  • Wellnesscenter
  • Restaurant og diner transportable
  • Købmandsbutik

Artikel fra Magasinet NORD februar 2014, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top