Malerfirma i nye og flotte omgivelser

Indehaver af Brovst Malerfirma Alex E. Thomsen. Foto: Ejgil Bodilsen
Indehaver af Brovst Malerfirma Alex E. Thomsen. Foto: Ejgil Bodilsen
Efter næsten 40 år på Terndrupvej 81 er Brovst Malerfirma nu flyttet ind i den tidligere Scanel-ejendom på Nymarksvej 16 i byens sydlige udkant

Fredag 11. april slog Alex E. Thomsen dørene op for en helt ny udgave af Brovst Malerfirma, som hidtil har haft til huse i Brovsts industrikvarter. I smukke omgivelser på Nymarksvej 16 i Gammel Brovst har Alex nu indrettet butik, lager og værksted i den nordlige fløj af gården, som tidligere var domicil for elvirksomheden Scanel. Den øvrige del af huset er privatbeboelse for Alex og hans kæreste, Jeanett.

– Vi købte ejendommen i oktober 2013 med henblik på at samle det hele herhjemme, fortæller Alex.

Huset var yderst velholdt og let at gå til, men som malermester har Alex naturligvis ladet bygningerne male både udvendigt og indvendigt for at gøre det hele præsentabelt til åbningen.

Der er 11 ansatte i virksomheden. Butikken passer Alex selv sammen med sin kontorassistent, Marianne Hove, mens de øvrige medarbejdere tager sig af maleropgaver af enhver art i et stort kundeområde mellem Thisted, Skagen og Aars. Der er tilmed enkelte kunder så langt borte som i Aarhus.

Fra lærling til mester

Brovst Malerfirma blev etableret i 1975 af Svend Erik Myrup. Alex, som i dag er 43 år, gik i lære hos Svend Erik Myrup i 2002, og allerede i læretiden kom det på tale, at Alex en dag kunne overtage virksomheden. I 2007 købte han halvparten, og to år senere stod han som eneejer.

– Vi påtager os alt inden for malerfaget, såvel for erhverv som private. Hjemme på værkstedet har vi en afdeling for sprøjtemaling af køkkenlåger, døre, borde, stole, senge og lignende.

Blandt de større opgaver inden for de seneste år har Brovst Malerfirma stået for malerarbejdet på Galleri Rødhus og det nye Pandrup Plejecenter. Firmaet har endvidere faste aftaler med en række boligselskaber i hele Jammerbugt Kommune.

Speciale i kirker og herregårde

– Vores speciale er kirker og herregårde, fortsætter Alex og nævner Hansted Kirke og Øster Svenstrup Kirke samt Vang Hovedgaard ved Vestbjerg og godset Oxholm på Øland som referencer.

Når det gælder restaurering af nationalklenodier som middelalderkirkerne er der altid tilknyttet en konservator, som tager sig af blandt andet altertavle og prædikestol. Men Alex og hans medarbejdere har gennem årene oparbejdet en stor ekspertise i at male knæfald, bænke, orgelpulpitur, lofter og døre, herunder at udføre guldbelægning på træ.

Butik og showroom

Den nyindrettede butik hjemme på Nymarksvej er på 230 kvm og omfatter alt til maling, tapetsering, gulvvedligeholdelse og rengøring.

– Vi sælger materialer, som vi selv bruger, hvilket borger for kvaliteten, understreger Alex. Indendørs og udendørs malerprodukter er fra Nordsjö, tapeterne fra Juvita, gulvprodukterne fra Junckers og rengøringsprodukterne fra Rengros.

Tapetafdelingen er indrettet som et showroom på første sal, hvor kunden kan sætte sig i ro og mag med en kop kaffe og studere de mange valgmuligheder.

Høj service en selvfølge

Der følger altid råd og vejledning med i købet, og som en del af servicen er der nu også mulighed for at leje en 17 m lift, hvis man skal højt til vejrs som gør det selv-maler.

Ud over maler- og tapetarbejde tilbyder Brovst Malerfirma også afslibning af trægulve.

– Vi giver vi gerne et samlet tilbud i samarbejde med andre lokale håndværkere, når det gælder nybyggeri eller større omforandringer. Vi er også fleksible med hensyn til at lave malerarbejde på forskudte tidspunkter.

Lokalt engagement

Alex har gennem årene involveret sig i forskelligt foreningsarbejde. Således er han formand for Brovst Speedway Club, hvor han var med til at vinde DM for oldboys, før han sidste år stoppede som aktiv kører. Desuden er han medlem af bestyrelsen for Brovst Handelsforening.

Artikel fra Magasinet NORD maj 2014, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top