Kunstnerisk præst udgiver englekalender

Foto: Mattias Bodilsen
Foto: Mattias Bodilsen
Tyskfødte Lisa Bremer, der for tiden vikarierer som sognepræst i en række Thy-sogne, har udvalgt 12 af sine englemalerier og tilknyttet et meditativt bibelvers for hver af de 12 måneder i 2015

Lisa Bremer, der gennem de senere år har været vikarpræst på fuld tid med tjeneste forskellige steder i Aalborg Stift, har ved siden af det talte ord en stærk passion for at udtrykke sig gennem billeder.

Det har resulteret i en omfattende produktion af såvel akrylmalerier som akvareller, som på forskellig vis er vist frem for offentligheden via sogneaftener og udstillinger i blandt andet Fjerritslev Kino.

Nu har Lisa Bremer taget endnu et skridt i sin billedformidling, idet hun netop har udgivet en kunstkalender for 2015 med 12 udvalgte malerier, der har engle som fællestema.

Hver måned byder på et stort englebillede, hvortil der er knyttet et centralt og meditativt bibelord. Selve kalenderen viser søndagens navne gennem kirkeåret, hvilket mange kirkegængere sikkert vil sætte stor pris på, ligesom der er plads til at notere fødselsdage og andre mærkedage.

Netop engle er et af Lisa Bremers store temaer i hendes kunstneriske udfoldelse:

– Selv om jeg maler på forskellige måder, er mine engle næsten udelukkende malet med akryl. For at udtrykke, at engle omgiver os overalt som tegn på Guds nærvær midt iblandt os, maler jeg dem på forskellige slags materialer såsom malerlærreder, træ, skuffer, sten eller muslinger.

– Og ligesom engle nogle gange er tydelige at se, andre gange mere hemmelighedsfulde og skjulte, kan man opleve begge dele i mine englemalerier. Ja, nogle gange skal man lede lidt længere for at få øje på englen i billedet – men den er der altså!

Lisa Bremers andet store tema er »hav og fjord«, hvor hun oftest anvender akvarelteknikken. Inspirationen til naturbillederne opstår i mange tilfælde under køreturene over Vejlerne fra hjemmet i Gøttrup til præstegerningen i Thy, idet hun i øjeblikket vikarierer i Øster Vandet, Vester Vandet, Vang, Hundborg, Jannerup, Vorupør og Tilsted sogne. Ligeledes har hun været vikar for sognepræst Henning Smidt i Kettrup-Gøttrup under en studieorlov.

Lisa Bremer er født 1968, og oprindelig virkede hun 10 år som sognepræst i Winsen/Aller ved Celle på Lüneburger Heide.

– At male og være et kreativt menneske har altid været en del af mig. Men først siden jeg flyttede med min mand og vores fire børn fra Tyskland til Danmark i 2008, begyndte jeg at bruge maling jævnligt – nogle gange næsten som en nødvendighed – for at udtrykke tanker og følelser. Den største inspirationskilde for mig er altid naturen og Bibelen.

Via hjemmesiden Maagevise.dk kan man se eksempler på Lisa Bremers kunst. 2015-kalenderen er produceret i samarbejde med Mattias Bodilsen, Bodilsen tekst & foto i Fjerritslev.

Kalenderen kan bestilles via Lisa Bremers hjemmeside og kan desuden købes hos Hanbo Design, Industrivej 9, Fjerritslev.

Scroll to Top