Kunstnerisk præst fra Gøttrup udgiver 2019-kalender med labyrinter

Labyrinten som tolkning af vores livsvej er temaet for næste års kunstkalender fra Lisa Bremer, der er kendt som vikarpræst i store dele af Nordjylland

Lisa Bremer, der bor med sin familie på et nedlagt landbrug ved Gøttrup, er fuldtids vikarpræst og har i løbet af de seneste år haft længerevarende vikariater i både Han Herred, Thy og Vendsyssel. Ud over at være en dygtig formidler gennem ord har hun også en stærk passion for at udtrykke sig kunstnerisk, og endelig fylder arbejdet i foreningen Nutidig Kristen Spiritualitet meget i hendes tilværelse. Herunder medvirker hun ved forskellige retræteforløb, hvori kristen meditation indgår, ligesom hun er initiativtager til meditative aftengudstjenester, der holdes i Brovst Kirke med jævne mellemrum.

To gange tidligere har Lisa Bremer benyttet egne akvareller og akrylmalerier som illustrationer til en årskalender, og nu er hun klar med en ny kunstkalender for 2019.

Temaet for 2019-kalenderen er labyrinten, som har fascineret Lisa Bremer, siden hun for omkring 12 år siden stødte på dens stærke symbolkraft under et kursus for præster i Tyskland, hvor hun er født og opvokset.

− Og det har gjort dybt indtryk på mig, hvad dette symbol kan. Siden har jeg faktisk beskæftiget mig med labyrinter især med hensyn til at tolke og forstå vores livsvej og få hjælp til livet og livets store og små beslutninger.

− Jeg har efterhånden gået i rigtig mange labyrinter og har selv lagt labyrinter ud for andre. For ganske nylig har jeg haft en retrætedag i Aarhus, hvor deltagerne til sidst gik i en stor labyrint, som jeg havde lagt ud i deres kirke. Efter en grundig forberedelse sagde jeg til deltagerne, at når man går ind i en labyrint med et spørgsmål til Gud, vil man altid få et svar. En af deltagerne sagde bagefter ret forbavset, at hun ikke havde turdet at stille spørgsmål til Gud, men da hun kom ud, havde hun alligevel fået et svar af Gud.

Lisa Bremer arbejder altid med den flere tusinde år gamle envejs-labyrint ikke med den moderne forvirringslabyrint, som kun er nogle få hundrede år gammel, og som kun er skabt til forlystelse og sjov, men ikke til fordybelse og for at forstå livets mening.

− For mig at se giver det mest mening at gå i en labyrint, men bare det at bruge sin finger og gå med den gennem en labyrint på papir kan have en virkning. Og at betragte labyrintbilleder kan åbne for nye tanker og forståelser. At male en labyrint er for mig et intensivt alternativ for at gå i en labyrint. Det sætter meget i gang hos mig.

Næste år i juni holder Lisa Bremer en tredages weekendretræte på Ådalen Retræte mellem Randers og Viborg omkring temaet »Labyrint og livsvej«. For tiden er hun for anden gang præstevikar i Sjørring-Skjoldborg.

Den nye kunstkalender er produceret i samarbejde med Mattias Bodilsen, Bodilsen tekst & foto, og kan blandt andet købes hos Kirkens Korshærs Genbrug i Fjerritslev.

Scroll to Top