Kunstens vingesus til duften af egetræ og tjæret tovværk

Udsnit af Piet Art Pedersens maleri, der danner motiv for årets udstillingsplakat til »Kunst i Bådhuset«. Der naturligvis blevet plads til fiskerbåde, redningshus, bådhus og den store krabbe – Slettestrands nyrenoverede vartegn, der ses ved landingspladsen.
Udsnit af Piet Art Pedersens maleri, der danner motiv for årets udstillingsplakat til »Kunst i Bådhuset«. Der naturligvis blevet plads til fiskerbåde, redningshus, bådhus og den store krabbe – Slettestrands nyrenoverede vartegn, der ses ved landingspladsen.
18 udstillere inden for et bredt felt af kunst og kunsthåndværk udgør 10. udgave af Fjerritslev-områdets fælles påskeudstilling, »Kunst i Bådhuset«

Han Herred Havbådes rustikke formidlingsbygning i Slettestrand danner igen i år rammen om en alsidig kunstudstilling, »Kunst i Bådhuset«, der er åben hver dag gennem hele påsken. Her bliver der lejlighed til at opleve kunstens vingesus og gå på opdagelse i et univers med alt fra malerier, tegninger, relieffer og skulpturer til keramik, pileflet, filt, foto og installationer.

Det er femte gang, der afvikles påskeudstilling i Havbådehuset, men i virkeligheden har kunstudstillingen en endnu længere historie, idet det hele begyndte som »Kunst i Klim Kalkovn« i 2007. Det er således 10. udgave af det lokale udstillingsvindue for kunst og kunsthåndværk, der åbner med fernisering skærtorsdag kl. 10.

Havbådehuset, stranden og klitterne er unikke rum for de 18 udstillere at udfolde sig i, og det er oplagt for publikum at kombinere påskeudstillingen med en gåtur langs havet eller et besøg i bådeværftet, hvor der lige nu er gang i byggeriet af en ny, stor båd til kystfiskeriet i Thorup Strand.

Netop naturen er en vigtig inspirationskilde for mange af udstillerne, eksempelvis Mona Dahl Knudsen, Vester Thorup, som bruger mange af ugens timer på at indsamle stumper af drivtømmer og forskellige naturmaterialer ved stranden for derefter at sætte de forskellige dele sammen til finurlige trærelieffer.

En anden af udstillerne er naturfotograf Carsten Krogh, Frøstrup, som sammen med Henrik Haaning er langt fremme med en fotobog om fuglelivet i naturreservatet Vejlerne med titlen »Vingesus«. En del af bogens billedmateriale kommer med på påskeudstillingen, hvor der også bliver lejlighed til at forudbestille et eksemplar.

Blandt de øvrige udstillere skiller Niels Balle fra Hjortdal sig ud med eksempler på den ældgamle kunst at fremstille jydepotter.  Leret hertil graver kunstneren selv ud på engen bag ejendommen på Hedegaardsvej, hvor han bor.

Årets udstillingsplakat er som tidligere år tegnet af multikunstneren Piet Art Pedersen, Tranum Strand. Piet Pedersen danner sammen med filtmager Eva Kristensen, Barkær, og keramiker Lillian P. Hansen, Skovsgaard, den styregruppe, som tager hånd om planlægningen af »Kunst i Bådhuset«. Eva Kristensen har i øvrigt været med som tovholder helt fra begyndelsen i 2007.

Udstillere

Anna Marie Kornum · maleri
Antonio Vivialo  · akvarel
Birgitte Sø · pileflet
Carsten Krogh · foto
Erik Dahl Nygaard · maleri
Eva Kristensen · filt
Finn Jacobsen · maleri
Henrik Haaning · foto
Jane Ekstrøm · maleri
Jesper Tølbøl · maleri, bronze og stenskulptur
Karen Haagen · keramik
Kim Herreholdt Groth · maleri
Lillian P. Hansen · keramik
Mona Knudsen · drivtømmer
Niels Balle · jydepotter
Pall Isaksson · maleri og skulptur
Piet Art Pedersen · maleri, tegning og skulptur
Sonny Elo Jensen · skrotskulptur

Scroll to Top