Velkommen til Træf Han Herred lørdag 18. juni 2016

Bratbjerg Søerne. Foto: Mattias Bodilsen
Bratbjerg Søerne. Foto: Mattias Bodilsen
Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred byder for 16. gang velkommen til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred

Formålet med Træf Han Herred er som altid at være en hjemstavnsdag, hvor lokalbefolkningen kan mødes med de mange, »der Han Herreds land forlod«, og dem, der er flyttet hertil eller gæster egnen som turister.

Træf Han Herred har siden starten i 2001 gået på skift mellem vest og øst.

Denne gang finder træffet sted i det østlige Han Herred, hvor vi først skal besøge den smukke og ensomt beliggende Koldmose Kirke, der blev indviet kort før jul i 1910. Dengang var der mange flere beboelser rundt om i klitten, men mange af disse forsvandt, efterhånden som de store plantager skød op. Til dette område knytter sig også historien om husmandsdigteren Johan Skjoldborg, der var lærer i Koldmose Skole 1889-1902.

Næste stop er naturparken Bratbjerg Søerne, der blev indviet 14. juni 2002 på 100-års dagen for stiftelsen af Tranum Plantage A/S. Her er der opført et dejligt madpakkehus med udsigt over søerne samt opsat en mindesten for den landskendte naturlæge Bratbjergmanden.

Herfra går turen til Skovsgaard Multihus, som netop har genindviet idrætshallen efter en brand i sensommeren 2015. Her bliver der rig lejlighed til at hygge sig omkring frokostbordene, inden vi skal lytte til en spændende beretning ved sognepræst og provst for Jammerbugt Provsti Folmer Toftdahl-Olesen.

Benyt muligheden for at kigge nærmere på Tranum- og Skovsgaard-området, og tag evt. en overnatning eller to på et af vore skønne hoteller og pensionater i Han Herred.

Sonia Luther Nielsen, formand for træf-udvalget

Tilmeld dig Træf Han Herred her

Scroll to Top