Hav og fjord er temaet for ny kunstkalender for 2016

lisa-bremer-kalender-2016
Foto: Mattias Bodilsen
Lisa Bremer, der for tiden vikarierer som sognepræst i Tømmerby-Lild, er klar med en afløser for dette års englekalender, denne gang med nye naturbilleder uge for uge

Tyskfødte Lisa Bremer, som slog sig ned i det nordjyske for syv år siden og nu er vikarpræst på fuld tid, har ved siden af det talte ord en stærk passion for at udtrykke sig gennem billeder. De to vigtigste temaer i hendes kunst er engle og natur.

Sidste år realiserede Lisa Bremer idéen om at lave en månedskalender med 12 englebilleder, og 2015-kalenderen blev taget rigtig godt imod, fortæller hun.

– Faktisk har jeg stadig forespørgsler på kunstkalenderen, nu hvor der kun er et par måneder tilbage af året.

Det har givet inspiration til at videreudvikle kalenderkonceptet, og Lisa Bremer er nu klar med en helt ny version, hvor temaet er »hav og fjord« med et billede for hver uge i hele 2016.

– Hvor jeg i 2015 brugte acrylbilleder i stort format, har jeg til 2016-kalenderen anvendt akvareller i et lille format. Samtidig har jeg valgt en bordmodel i stedet for en vægmodel, så kalenderen kan stå fremme på skrivebordet eller reolen.

– For hver uge har jeg fundet et bibelvers fra en af de tekster, som bruges ved næste søndags gudstjeneste, og som gemmer på en vigtig pointe for netop denne søndag. Måske som en lille overraskelse i forhold til prædiketeksten.

– Det er et bibelord, som kan være godt at have med sig gennem hele ugen, understreger Lisa.

Kunstkalenderen »Hav og fjord« er produceret i samarbejde med Mattias Bodilsen, Bodilsen tekst & foto, og fås hos Hanbo Design og Kirkens Korshærs Genbrug Fjerritslev i Fjerritslev eller via hjemmesiden Maagevise.dk

Lisa Bremer er født 1968, og oprindelig virkede hun 10 år som sognepræst i Winsen/Aller ved Celle på Lüneburger Heide.

– At male og være et kreativt menneske har altid været en del af mig. Men først siden jeg flyttede med min mand og vores fire børn fra Tyskland til Nordjylland i 2008, begyndte jeg at bruge maling jævnligt – nogle gange næsten som en nødvendighed – for at udtrykke tanker og følelser. Den største inspirationskilde for mig er altid naturen og Bibelen.

Lisa Bremer har tidligere vikarieret i Thy, og naturbillederne bliver ofte til i tankerne under køreturene over Vejlerne eller helt ud til havet.

– Indtrykkene fra hav og fjord fæstner sig for mit indre blik, og billederne bliver altid malet i min fritid derhjemme på vores lille husmandssted ved Gøttrup.

Scroll to Top