Garant for gulve med topkvalitet og -service

Far og søn - Kent og Chris Hjørringgaard. Foto: Mattias Bodilsen
Far og søn – Kent og Chris Hjørringgaard. Foto: Mattias Bodilsen

Skiftet til Garant-konceptet pr. nytår 2013 har betydet bredere udvalg for kunderne og fremgang i både omsætning og medarbejderstab hos Brovst Tæpper & Gardiner

Kent Hjørringgaard hos Brovst Tæpper & Gardiner lægger ikke skjul på sin optimisme, når han gør status efter det første halve år som medlem af et nyt kædesamarbejde.

Pr. 1. januar i år valgte han at skifte fra Botex til Garant, og det har på alle måder været et rigtigt valg, fastslår den 45-årige indehaver.

– Det har betydet et bredere udvalg og bedre priser, som kommer både os og kunderne til gode. Samtidig kan vi mærke effekten af en stærkere markedsføring.

– Botex havde specielt fokus på gardiner og boligudstyr, men med Garant-samarbejdet får vi hele viften med. Vi er nu blevet væsentligt stærkere inden for gulvbelægning i form af tæpper, trægulve og klinker. Hertil kommer vores velassorterede sengeafdeling, som vi også er meget kendt for i det nordjyske.

Kent Hjørringgaard oplyser, at forretningen her i 2013 har oplevet en omsætningsfremgang på hele 18 pct. til trods for et hårdt presset marked med stærk konkurrence og generel tilbageholdenhed hos kunderne.

– Det bekræfter, at det var en rigtig beslutning, vi traf.

Fremgangen har givet mulighed for yderligere ansættelser, så der nu er 10 personer på lønningslisten.

Tredjeplads til Brovst

Brovst Tæpper & Gardiner forhandler nu Ege Tæppers samlede sortiment, hvor der er udvalg i alle priser og kvaliteter fra det praktiske værelsestæppe til det lækre, tykke stuetæppe. Som noget nyt er der indrettet en afdeling for afpassede tæpper, og kunden har her mulighed for at låne en prøve med hjem for at se, hvordan farve og mønster passer under sofa- eller spisebordet.

På gulvsiden har Brovst Tæpper & Gardiner ikke mindst haft succes med Garants vedligeholdelseslette CorkComfort, hvor forretningen salgsmæssigt indtager en flot tredjeplads på landsplan.

– Det viser, at det også kan lade sig gøre at være helt i front i Brovst og Jammerbugt, bemærker Kent Hjørringgaard.

Et andet nyt produkt er klikbare vinylplanker, som kan tåle oversvømmelse af vand uden at tage skade. Hertil kommer trægulve i alle sorter og overflader.

Design hjemmet med italienske klinker

Butikken er desuden specialist i italienske klinker, som fås i utallige mønstre.

– Her er der virkelig mulighed for at lave noget helt unikt, som naboen ikke har! Ud over lagervarer i mange størrelser og farver kan vi bestille klinker hjem fra dag til dag via Garants A-sortiment, og desuden kan vi opfylde helt individuelle ønsker.

Kent Hjørringgaard påpeger også vigtigheden af at vælge den rigtige fuge til de nye klinker, eksempelvis en nanobaseret fugemasse, som ikke tillader spildt vin eller andet at trænge igennem.

Specialist i bløde hvidevarer

Brovst Tæpper & Gardiner er forhandler af KOZ-senge med danskproducerede fjedermadrasser fra den gamle HUMA LAMA-fabrik i Hurup Thy og desuden af Dunlopillo-madrasser, der udmærker sig ved at være produceret af naturlatex, som er udvundet af gummitræer. Hertil kommer alt i dyner, puder og lagner – og den lokale specialviden inden for bløde hvidevarer kommer nu Garant-kunder over hele landet til gode.

Salgsassistent Dorte Als deltager nemlig i et udvalg, som i løbet af efteråret lancerer et helt ny Garant-koncept, og kan her byde ind med sin ekspertise.

– Men her i forretningen vil vi fortsat have et langt større udvalg af bløde hvidevarer end i det normale Garant-koncept, fastslår hun.

Ud over gulvbelægning, senge, sengeudstyr og solafskærmning er gardiner i alle afskygninger en vigtig del af det lokale sortiment. Endelig omfatter butikken boligudstyr såsom håndklæder, puder, plaider og badeværelsesudstyr.

Rigtigt placeret i byen

Brovst Tæpper & Gardiner blev etableret i 1974 af Finn Møller og havde til huse i den gamle brugsforening i Jernbanegade. Kent Hjørringgaard, der hidtil havde været uddeler for SuperBrugsen på Færøplads i Aalborg og Super Brugsen i Hjørring, overtog virksomheden i 1999 og valgte i 2007 at flytte til helt nye og langt større faciliteter ved den østlige indkørsel til Brovst.

– Trods de efterfølgende kriseår har vi klaret os bedre efter udflytningen, konstaterer Kent Hjørringgaard, der ud over sin hustru også har fornøjelsen af at have sin 21-årige søn Chris tilknyttet virksomheden.

– Vi skal i høj grad sælge os selv på service og viden, samstemmer far og søn. – Vi skal lytte os ind på kundens behov og finde den løsning, der passer bedst, uanset om det er den billige eller den dyrere løsning, kunden vælger. Samtidig skal vi byde ind med vores viden om, hvordan materialerne opfører sig og skal vedligeholdes.

Med i servicen hos Brovst Tæpper & Gardiner er også tilbud om levering, montering (eller instruktion heri), flytning af møbler, lån af værktøj og muligheden for at returnere ikke-forbrugte varer.

– Hos Garant kalder vi det »gør-det-selv« eller »lav-det-for-mig«.

Artikel fra Magasinet NORD september 2013, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top