Kend din egn-udflugten, som Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred stod bag for 16. år i træk, fandt sted torsdag 9. august om aftenen og tog sin begyndelse ved den højt beliggende Tømmerby Kirke, hvorfra de 55 deltagere havde storslået udsigt over Vejlerne
Ejgil Bodilsen fremviste de sjældne relieffer, der er indhugget i kirkens apsis mod øst og fortalte om de sagn, der er overleveret om kirkens mulige bygmester, Vidrik Vis.
Inde i kirken blev der sunget en sommersalme med Inger Lund Gregersen ved orglet, hvorefter stedets mangeårige kirkesanger, 80-årige Ellen Amtoft Gregersen berettede levende og engageret om kirkebygningen, dens inventar og de personer, som har sat sig præg på kirke og kirkeliv gennem århundreder.
Efter at have nydt aftensolen fra kirkegården fortsatte deltagerne i bilkortege til det gamle uldspinderi på Kirkevej 13, som i dag er indrettet til medborgerhus med borgerforening, lokalhistorisk forening og minilandsby som interessenter. Svend Erik Dige og Gerhard Svanborg tog imod i Frøstrup Minilandsbys værksted, hvor de fortalte om foreningens tilblivelse i 1998 efter inspiration, som postbud Gert Gundersen havde fået på en tur til minibyen i Varde. Deltagerne fik også et spændende indblik i, hvordan de minutiøse modeller i skala 1:10 bliver bygget af frivillige håndværkere. I dag er 70 af de 80 planlagte huse til en genskabelse af stationsbyen Frøstrup anno 1904-20 placeret på et område ved Plejecenter Trye i Søndergade 36. Ligeledes benyttede mange lejligheden til at se det righoldige lokalarkiv og museum, som Ejvind Vinther står i spidsen for.
Deltagerne fortsatte nu i bilerne gennem Frøstrup by, hvor der i øjeblikket er gang i et stort renoveringsprojekt på kroen, og gjorde ophold ved Trye, således at der var lejlighed til et kig over Frøstrup Minilandsbys flotte anlæg.
Sidste stop på turen var Kirsten Kjærs Museum på Langvadvej 64. Her stod museumsleder Harald Fuglsang og en medhjælper klar til at byde velkommen i den kunstneriske oase, som besøges af mange tusinder hvert eneste år. Harald Fuglsang fortalte om den frodige malerindes liv, der var fyldt af spændinger og modsætninger, og ligeledes gav han deltagerne i et indblik i, hvordan det har været endog meget svært for museet at blive anerkendt på det danske kulturparnas.
På Kirsten Kjærs Museum foregår alt på sin helt egen måde, og museumsbygningerne – inklusive en stor, flot koncertsal – er opført ved knopskydning siden åbningen i 1981. Efter rundturen i Kirsten Kjærs store portrætsamling, som også omfatter en del lokale personer, var der lejlighed til hyggesnak over en kop kaffe.
Kend din egn-udflugten 2012 var ligesom tidligere tænkt som en appetitvækker til egnens kendte og ukendte seværdigheder.