Byggecenter med alt til gør det selv-folket

Ceste Træ i Fjerritslev. Foto: Mattias Bodilsen
Ceste Træ i Fjerritslev. Foto: Mattias Bodilsen
Ceste Træ bygger på stærke traditioner, men følger med tiden og har netop åbnet et totalmoderniseret byggecenter i Fjerritslev

Under stor opmærksomhed åbnede Ceste Træ Fjerritslev et nyt og indbydende byggecenter lige før påske. Det hidtidige byggemarked på Håndværkervej 5 er udvidet med 450 kvm, og samtidig er butikken fuldstændig nyindrettet, så det er let og overskueligt at finde de rette varer for alle gør det selv-folk.

Tilkørslen for private kunder er flyttet fra Håndværkervej til Vestergade, så man undgår at komme i klemme mellem håndværkernes og leverandørernes varevogne og lastbiler, der fortsat benytter den hidtidige port.

Umiddelbart til venstre for den nye indkørsel bliver du mødt af en udstilling af gæstehytter, legehuse og redskabsskure.

Fra den nyanlagte parkeringsplads, der også giver mulighed for ubesværet parkering med trailer, kommer du ind i byggecenteret ad en stor glasdør midt på bygningen, hvorefter du har godt overblik over butikkens mange varegrupper og specialafdelinger.

Som noget helt nyt kan byggecenterleder Kirsten Nøhr præsentere et udvalg af porcelæn og service, som især vil glæde de mange sommerhusfolk, der besøger butikken.

Ny udegård med haveudstyr

Til højre for indgangen finder du en omfattende afdeling for grilludstyr og havemøbler, og via en glasdør bliver der i løbet af foråret adgang til en 300 kvm indhegnet udegård mod Vestergade, hvor du ligeledes kan se og prøve alt i udstyr til haven.

Malerafdelingen, hvor Louise Greve er klar med råd og vejledning, har fået en central placering med ny front og disk.

Til venstre i butikken finder du Udstillingen, som ledes af Knud Erik Andersen og Jeppe Kirk, og her bliver du præsenteret for alt inden for køkken, bad, fliser, trægulve, døre, vinduer, isolering, solvarme og andre energiforanstaltninger. Har du brug for trælastvarer, klarer Udstillingens medarbejdere også gerne sådanne ekspeditioner, så du kan klare alle indkøbene til dit byggeprojekt på én gang.

Hvis du har brug for specialværktøj og arbejdstøj, kan du via en dør fra Udstillingen gå direkte ind i Proffen, som ellers er lagt an på at gøre det let for områdets håndværkere at få suppleret deres daglige forsyninger. Proffen, der i forbindelse med ombygningen har fået yderligere 100 kvm plads, ledes af Jeppe Storvang.

Inspiration og højt serviceniveau

Efter endt shoppingtur i det nyindrettede byggecenter går du til kassesluserne, der fungerer på samme måde som i et supermarked.

– Selv om butikken i vid udstrækning er baseret på selvbetjening, lægger vi stor vægt på et højt serviceniveau, så vore kunder altid kan få kvalificeret vejledning. Folk skal føle sig inspireret og godt behandlet, uanset om det er byggecenteret, Proffen eller trælasten, de handler i, fastslår afdelingsdirektør Lars Lyebalk, der er glad for at vise de nyindrettede faciliteter frem.

– Blandt afdelingens 25 medarbejdere har vi mange med stor og lang erfaring inden for deres felt. Det er vigtigt, at vi holder os ajour med ny teknik, nye produkter og metoder, så derfor deltager medarbejderne løbende i efteruddannelse både i Ceste- og XL-regi foruden inspirationskurser, der arrangeres af vore leverandører.

Bredere sortiment og ny energirådgivning

– Ombygningen har givet os mulighed for et endnu bredere varesortiment end hidtil, også prismæssigt. I vores XSmall-koncept har vi indført prisgaranti på en lang række produkter, så vi er fuldt konkurrencedygtige i forhold til lavprisbyggemarkederne. Ligeledes kan vi nu tilbyde fliser, bad- og køkkenelementer i flere prislag, fortæller Lars Lyebalk.

– En væsentlig nyskabelse i Udstillingen er Energihuset, hvor vi kan anskueliggøre alle former for energiforbedring af boligen. Eksempelvis kan en termografitest afsløre, hvor der er fejl og mangler i husets isolering. Samtidig bruger vi en del kræfter på at fortælle, at det stadig er en rigtig god idé at investere i solceller, selv om de skattemæssige vilkår blev ændret i efteråret.

Virksomhed med historie og værdier

Ceste Træ Fjerritslev bygger på en lang historie og en stærk tradition i det nordvestjyske. Den rent lokale oprindelse var Han Herredernes Aktietømmerhandel, som så dagens lys i 1903 med hovedsæde i Aggersund og afdeling Fjerritslev.

I 1983 blev aktiviteterne samlet på den nuværende adresse i Fjerritslev, og fra 1994 ekspanderede virksomheden med opkøb af Hune Tømmerhandel, i 2002 fusion med Skovsgaard-Brovst Tømmerhandel og i 2003 fusion med Løkken Trælast- og Byggecenter.

Efter 83 år med familien Thorn Jakobsen som hovedaktionær overgik ejerskabet i 2001 til Egnsbank Han Herreds Fond, som imidlertid videresolgte virksomheden til Ceste Træ i 2006.

Ceste Træ, hvis historie går helt tilbage til grundlæggelsen af Chr. Sørensens Tømmerhandel i Thisted i 1882, ejes af Grethe og Jørgen P. Bornerups Fond, hvis eneste formål er at drive tømmerhandel- og byggemarkedsvirksomhed i det nordvestjyske.

– Det giver en tryghed i forhold til at være ejet af en multinational kapitalkæde, fastslår Lars Lyebalk, der er stolt over at være afdelingsdirektør i en virksomhed med så stærke rødder i landsdelen.

– Vi holder fast i vores værdier om at være en solid og troværdig samarbejdspartner for både håndværkere og private. Men samtidig har vi visioner for fremtiden og følger med tiden, hvilket den seneste udvidelse her i Fjerritslev er et tydeligt udtryk for.

Ceste Træ omfatter nu i alt 11 nordvestjyske byggecentre – mellem Hurup og Durup i syd til Hune og Løkken i nord – og med hovedsæde i Thisted. Ceste Træ Fjerritslev står for distributionen af varer for afdelingerne i Brovst og Løgstør, hvilket kræver ekstra kapacitet til lager og maskinel.

Artikel fra Magasinet NORD april 2013, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top