Butik for unikt kunsthåndværk

Kent Røge (tv) og Kurt Larsen danner makkerpar om Hanbo Design og Fjerritslev Ny Stenhuggeri, og Kent driver i øvrigt køkkenvirksomhed under samme tag. Foto: Ejgil Bodilsen
Kent Røge (tv) og Kurt Larsen danner makkerpar om Hanbo Design og Fjerritslev Ny Stenhuggeri, og Kent driver i øvrigt køkkenvirksomhed under samme tag. Foto: Ejgil Bodilsen
Hanbo Design i City West på Håndværkervej i Fjerritslev har idéerne til gaver, du ikke finder hvor som helst

Butikscentret City West på hjørnet af Thistedvej og Håndværkervej er gennem de sidste seks år blevet et fasttømret begreb i Fjerritslevs handelsliv. Her fungerer flere forretninger under samme tag med fokus på hus, have og fritid med Kent Røges køkkencenter i den ene ende og Dan Quornings butik og værksted for cykler, knallerter og havemaskiner i den anden.

Midt i det åbne butikslandskab finder du Hanbo Design, som også omfatter Fjerritslev Ny Stenhuggeri, der er seneste skud på stammen i City West.

Hanbo Design drives af Kent Røge og Kurt Larsen. De overtog forretningen for fire år siden efter Thomas Bager, der havde butikslokaler på Aalegaards Mark. Men det var lærerparret Inge og Jens Troldahl, der i den gamle lægebolig i Østergade lancerede det oprindelige koncept, som stadig er bærende i den nuværende butik for kunsthåndværk af god kvalitet.

– Vi oplever, at Hanbo Design er et rigtig godt navn, som er kendt langt ud over Han Herreds grænser, lyder det fra de nuværende indehavere.

– Ligesom hos Troldahl lægger vi stor vægt på, at kunderne skal kunne finde kunsthåndværk, som man ikke lige finder på ethvert gadehjørne.

Glaskunst, vandkunst og krukker

Grundstammen i Hanbo Design er fortsat unika glaskunst samt vandkunst i granit og krukker til både indendørs og udendørs brug. Men Kent og Kurt holder løbende øje med tidens tendenser og har som noget helt nyt lanceret en serie med sorte terrazzofigurer, som er yderst populære.

Varerne på hylder og gulve hos Hanbo Design bliver nøje valgt ud, når Kent og Kurt hvert år drager på indkøbsmesser, specielt Formland-messen i Herning. Håndforarbejdede produkter fra Dansk Glaskunst er ligesom hos Troldahl blandt de foretrukne hos de nuværende ejere.

– Her kan vi i bogstaveligste forstand gøre indkøb af unikke ting, idet vi selv udvælger nøjagtig de glasskåle og figurer, som vi får hjem i butikken.

På vej ind i sortimentet hos Hanbo Design er en serie store træskulpturer på op til en meters højde, oplyser indehaverne.

– Noget, som vi heller ikke har set andre steder, tilføjer de.

Galleri for kunstnere

Hertil kommer originale malerier, akvareller og anden form for billedkunst, som Kent og Kurt tager i kommission fra forskellige kunstnere. Blandt disse er Lena Rude Jensen, Løgstør, der er kendt for sine engleikoner på træ, og Aino Møller, der bor på Djursland, men hvert år i påsken udstiller sine finurlige kakkelbilleder i Klim Kalkovn.

– Vores målgruppe er folk, der skal bruge en gave til fødselsdag, bryllup, sølvbryllup, jubilæum eller reception som alternativ til den traditionelle blomster- eller vingave. Derudover køber mange naturligvis også vandkunst, havekrukker, olielamper, lanterner eller lignende til eget brug.

Ny niche med gravsten

Forhandling af gravsten er en niche, der lidt uventet dukkede op i forbindelse med valg af gravsten til Kents svigerfar, der døde sidste år.

– Vi fik kontakt med stenhugger Ole Kristensen, som tilbød os et samarbejde, idet han mente, der var et behov for en ny forhandler i området mellem Aalborg og Thisted. Efter nogle overvejelser sagde vi ja til samarbejdet, og det viste sig, at vi allerede på tre måneder havde solgt lige så mange gravsten, som vi selv havde forventet at skulle levere det første år.

– Vi har altid omkring 150 gravsten i mange forskellige udførelser på lager, og vi tilbyder de pårørende at lave et eller flere computerbilleder, der nøjagtigt viser, hvordan de valgte sten vil tage sig ud med de ønskede skrifttyper og figurer. Leveringstiden er normalt en uge, og vi leverer naturligvis gravstenen direkte ud på kirkegården.

– Hos os er der ingen tidsbestilling, da vi jo altid er her i forvejen, siger Kent og Kurt, der altså varetager salg af både køkkener, kunsthåndværk og gravsten fra én og samme adresse og i øvrigt har et stort netværk på egnen gennem foreningsarbejde og den fælles interesse for musik.

Kurt, der i mange år var ansat i herretøjsbutikken Klærmann, er lønnet medarbejder i køkkenbutikken hos Kent, mens Hanbo Design og Fjerritslev Ny Stenhuggeri ejes i fællesskab.

Artikel fra Magasinet NORD november 2012, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top