Bryggerimuseet efterlyser nye frivillige

Nogle af bryggeri- og egnsmuseets frivillige udgør et håndbryggerlaug, som om sommeren uddeler smagsprøver til områdets mange sommergæster. Foto: Mattias Bodilsen
Nogle af bryggeri- og egnsmuseets frivillige udgør et håndbryggerlaug, som om sommeren uddeler smagsprøver til områdets mange sommergæster. Foto: Mattias Bodilsen
Der er brug for både yngre og ældre medborgere, der har lyst til enten praktiske eller formidlingsmæssige udfordringer i et godt arbejdsfællesskab, fortæller museumsleder Ellen Helvind

Fjerritslev Museumsforening, der er støtteforening for Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum i Østergade 1, inviterer torsdag 21. januar kl. 19 til en orienteringsaften for yngre og ældre personer, der kunne tænke sig at give en hånd med som frivillig på museet.

Museumsleder Ellen Helvind oplyser, at der fra tid til anden er behov for nye frivillige, efterhånden som hidtidige medarbejdere må melde fra på grund af deres arbejdssituation, alder eller sygdom.

– Vi har i løbet af de sidste par år også oplevet nogle dødsfald blandt de frivillige, tilføjer hun.

Arbejdet som frivillig omfatter alle aspekter af museets virksomhed. Det kan være levendegørelse af museet i skoleferierne og op til jul, opbygning af nye udstillinger, restaurering og registrering af museumsgenstande, kontakt med publikum, rengøring og meget andet. Museet har også sit eget håndbryggerlaug, som eksperimenterer med ølbrygningens kunst og uddeler smagsprøver til områdets mange besøgende.

– De frivilliges arbejde er af afgørende betydning for den status, som museet har i dag såvel for det lokale kulturliv som for turisterhvervet i Jammerbugt Kommune, fremhæver Ellen Helvind..

En del af de frivillige mødes regelmæssigt hver uge, mens andre træder til, når der er særlige opgaver at løse i forbindelse med større arrangementer på museet eller i byen.

– Til gengæld for den frivillige indsats kan vi love dig et spændende arbejde og et godt kammeratskab, lyder det fra museumslederen, der gerne giver yderligere oplysninger om, hvad det indebærer at være en del af medarbejderstaben.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, der rummer Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri med tilhørende butik og herskabsbolig ud mod gaden, har nu eksisteret i 32 år. Det blev oprettet i 1984, efter at bryggeriets sidste ejer, Kirsten Kjeldgaard, ved sin død året forinden havde testamenteret såvel ølbryggeriet som sin private bolig til en familiefond, hvis formål skulle være at etablere et museum på stedet. Selv havde Kirsten Kjeldgaard gennem mange år gjort forberedelser til museet.

Museumsforeningen blev derefter oprettet for at støtte etableringen og udbrede interessen for lokalhistorien i daværende Fjerritslev Kommune, i dag Jammerbugt Kommune.

Scroll to Top