Han Herred Efterskole skal have ny forstander til august

60-årige Jens Sørensen stopper som forstander på et tidspunkt, hvor Han Herred Efterskole er inde i en yderst positiv udvikling, og håber på endnu en række spændende arbejdsår med base i Fjerritslev-området. Foto. Mattias Bodilsen
60-årige Jens Sørensen stopper som forstander på et tidspunkt, hvor Han Herred Efterskole er inde i en yderst positiv udvikling, og håber på endnu en række spændende arbejdsår med base i Fjerritslev-området. Foto. Mattias Bodilsen
Efter syv år som leder fratræder forstander Jens Sørensen med udgangen af dette skoleår for at give plads til nye kræfter, der vil fortsætte skolens positive udvikling

Han Herred Efterskole i Skerping ved Fjerritslev skal fra det nye skoleår 2016-17 have ny leder, idet forstander Jens Sørensen har valgt at trække sig tilbage og overlade jobbet til nye kræfter.

Det sker i god forståelse med skolens bestyrelse, som lige efter nytår går i gang med at søge en ny forstander, som har lyst til at stå i spidsen for at videreudvikle en skole, der har stærke rødder i lokalsamfundet og samtidig er inde i en yderst positiv udvikling.

Jens Sørensen, der tiltrådte stillingen 1. april 2009, er i år fyldt 60, og for ham er det et godt tidspunkt at give stafetten videre.

– Jeg er bestemt ikke kørt træt i jobbet. Det er noget af det mest privilegerede arbejde, man kan have, nemlig at være med til at give unge i 9.-10. klasse den bedste ballast for at kunne udvikle sig både fagligt og menneskeligt. Men netop et sådant job kræver også mange ressourcer, og jeg vil hellere stoppe nu og give plads til nye måder at gribe tingene an på frem for at blive på posten, til jeg mister engagementet.

– Han Herred Efterskole har en god økonomi, velholdte bygninger, stor forældreopbakning og det største elevhold i mange år, og for skolens skyld er det vigtigt, at den positive udvikling fastholdes, tilføjer han.

– Vi har en efterskole med et stort udviklingspotentiale for en person, der kan se sig selv i en spændende dannelsesmæssig proces og har lyst til at gribe de muligheder, der er for at styrke vores profil som en skole, hvor eleverne både kan specialisere sig inden for sport, naturfag og sprog og gå på »efterskole classic« med alle de grundlæggende værdier, som vi har at byde på.

Han Herred Efterskole er en aktiv del af lokalsamfundet, og Jens Sørensen har i sin tid som forstander opbygget mange samarbejdsrelationer både i og uden for skoleverdenen.

Han blev dimitteret fra Ranum Statsseminarium med idræt og historie som linjefag og var som nyuddannet lærer ansat på den efterskole, som han langt senere blev leder for. I de mellemliggende år var han lærer på Klim Friskole, skoleleder på Trekronerskolen og projektkoordinator for ebh-fonden.

– Jeg er ikke afklaret med, hvad jeg skal lave efter sommerferien, men jeg tror, der stadig ligger spændende udfordringer forude og håber på at få en række gode arbejdsår endnu, hvor jeg kan bruge mine erfaringer inden for undervisning, ledelse og projektarbejde, siger Jens Sørensen, der bor i Fjerritslev sammen med ægtefællen Susanne Pedersen.

 

Se stillingsopslag for ny forstander

Se job- og personprofil for ny forstander

Scroll to Top