35 år med Rønnes Hotel

Leif Rønne Nielsen. Foto: Mattias Bodilsen
Leif Rønne Nielsen. Foto: Mattias Bodilsen
Leif Rønne Nielsen og hans hustru slog 2. maj 1978 dørene op for »Fru Rønnes Familiepension«. I dag er Rønnes Hotel et af Nordjyllands største konferencehoteller og især kendt for sine populære weekendophold

Når Rønnes Hotel på Kystvejen i Slettestrand i år fejrer sit 35-års jubilæum, sker det helt i tråd med de traditioner, som blev skabt af Leif Rønne Nielsen og hans hustru, Britta, op gennem 1980’erne og 1990’erne.

Der er ikke planlagt nogen officiel reception – om end hotelværten fylder 65 år i løbet af året – men til gengæld bliver der masser af fest, god mad og levende musik hen over året.

Rønnes Hotel er især kendt for sine populære weekendophold, hvor det centrale altid er en stor og velanrettet buffet og dans til levende musik.

Rigtig mange kommer tilbage

− Vi har weekendophold året rundt, og der er fuldt hus på hotellet næsten hver gang, fortæller økonomichef Dorte V. Lukassen. − Normalt varer et ophold fra lørdag eftermiddag til søndag middag, men nogle gæster vælger at ankomme allerede fredag eftermiddag.

− Der er rigtig mange gengangere blandt vore gæster – heriblandt fra Norge og Sverige – og nogle kommer på ophold flere gange om året.

− I anledning af jubilæet har vi sat nogle ekstra gode musiknavne på plakaten hele fem gange her i 2013. Lørdag 20. april får vi besøg af Malle Travellin Band, fredag 3. maj kommer Tørfisk, lørdag 7. september optræder Bumsen Band, fredag 27. september gælder det Bjørn & Okay, og endelig runder vi af med vores lokale Beers For Tears lørdag 26. oktober.

− Folk fra lokalområdet er yderst velkomne til at deltage i vores buffet og musikalske arrangementer sammen med dem, der kommer langvejsfra.

Naturen spiller med

− Weekendgæsterne kommer her både for festens skyld og for at nyde stilheden og roen på hotellet og i naturen lige uden for døren. En gåtur til vandet eller i plantagen hører med. Ellers kan man starte bilen og køre til Svinkløv eller Fosdalen, beretter Dorte V. Lukassen.

Desuden kan man tage løbeskoene på eller leje en mountainbikecykel og lade sig udfordre af det stærkt afvekslende terræn.

− Han Herred Havbåde er også blevet et meget populært sted at besøge for vore gæster. Det sker ikke sjældent, at vi bestiller guidning for større eller mindre grupper.

Det sociale i centrum

I det hele taget står Slettestrand stærkt, både som besøgsmål, fest- og overnatningssted og ikke mindst som konferencedestination.

− For virksomhederne har stedet her den fordel, at medarbejdere og ledere koncentrerer sig om at være sammen. Der er ikke nogen steder at gå i byen, så man oplever ikke, at folk spredes for alle vinde om aftenen som i de store byer, forklarer Dorte V. Lukassen.

− Hos os er det sociale i centrum, og samtidig ligger vi prismæssigt langt foran i konkurrencen med de store konferencecentre, tilføjer hun.

Blandt hotellerne i Slettestrand er der en stærk tradition for samarbejde om at udnytte værelseskapaciteten, så det er ikke noget problem for Rønnes at arrangere en konference med 150 overnattende deltagere.

Dansk Golf Union holder sin årlige uddannelsesuge for greenkeepere på Rønnes Hotel i samarbejde med Sandmoseskolen, og ligeledes tager hotellet hvert år imod 100-120 præster på to dages efteruddannelse. I øvrigt et initiativ fra stedets tidligere sognepræst Ejler Winkel.

En af de helt store udfordringer er, når Leif Rønnes Nielsens datter, Mariann Rønne Nielsen Joos, der bor i Schweiz, arrangerer akupunkturkonference med 300-400 deltagere. Det sker næste gang i september 2014.

Historien om Rønnes

Selve jubilæumsdagen er 2. maj. Den dag for 35 år siden åbnede »Fru Rønnes Familiepension«, efter at Britta og Leif Rønne Nielsen havde overtaget den tidligere Jennys Pension.

Britta, som Leif havde den store sorg at miste efter svær sygdom i 1999, lagde dermed navn til den virksomhed, hvis udvikling ægtefællerne næppe havde forestillet sig.

Ved den spæde start i 1978 var der seks værelser og en sal til 30 personer. Men allerede året efter blev det gamle pensionat revet ned og erstattet af en ny fløj med 12 værelser.

I 1984 opførtes atter en fløj med yderligere 15 værelser, og to år senere skød den nuværende hovedbygning op, indeholdende et nyt, stort køkken.

Endnu en udvidelse, fra 27 til 42 værelser, fandt sted i 2002, hvorefter der blev bygget ny forgang, ny sal og ekstra toiletter i 2005.

Det foreløbige punktum for byggeaktiviteten blev sat i 2007 med udvidelsen fra 42 til de nuværende 63 værelser.

600 gæster under eget tag

Rønnes Hotel har i jubilæumsåret 15 faste medarbejdere plus ekstra hjælp til servering og opvask i weekenderne.

Huset har kapacitet til at holde flere arrangementer samtidig – hele syv konfirmationsfester i huset og lige så mange leverancer ud af huset på én gang! – og der er altid en privat fest, som afvikles uden problemer samtidig med buffeten for weekendgæsterne lørdag aften.

I alt kan hotellet bespise 600 personer under eget tag.

Artikel fra Magasinet NORD februar 2013, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top