Tillid og sammenhold skaber succes i Bejstrup

Peugeot Bejstrup. Foto: Ejgil Bodilsen
Peugeot Bejstrup. Foto: Ejgil Bodilsen
30 år som Peugeot-forhandler skal fejres til efteråret

Peugeot Bejstrup er ikke bare en virksomhed, men er blevet et begreb langt ud over det nordjyske i de 30 år, som Linda og Arne Andersen har haft forhandlingen af biler med det let genkendelige løvemærke.

Bejstrup er jo kendt som Danmarks længste landsby, som i hver sin ende har to store virksomheder: Bejstrup Maskinstation og Midtvejs Auto.

Det hele begyndte i 1976, da Linda og Arne Andersen sammen med deres treårige datter flyttede fra Klim og overtog købmand Steffensens ejendom på Bejstrupvej 182. Med sig i bagagen havde Arne Andersen et svendebrev fra Motorcompaniet i Fjerritslev.

Håndplukket af Peugeot

Tyskerbarakken, der udgjorde det for butik, blev erstattet af en garage med smøregrav, og autoværkstedet Midtvejs Auto var en realitet. I 1979 fik parret forhandlingen af Daihatsu, men allerede to år senere blev virksomheden så at sige håndplukket til at blive forhandler af Talbot-Peugeot.

Det satte skub i en helt ny udvikling – ikke blot for familien Andersen, men for hele lokalområdet – idet der hermed var skabt grundlag for ansættelse af mekanikersvende og -lærlinge i stort antal. Omkring 40 unge mennesker er i årenes løb blevet udlært på værkstedet i Bejstrup.

Udvider for 10. gang

Henry Jespersens naboejendom blev købt op, og husene nedrevet, for at give plads til et byggeri, der kunne leve op til de nødvendige salgs- og værkstedsfaciliteter som autoriseret Peugeot-forhandler.

– Og vi har bygget om og bygget til lige siden, beretter Arne Andersen, som også erhvervede et stykke jord ved siden af frysehuset overfor til fremvisning af brugte biler og ydermere opkøbte Chr. Nielsens naboejendom mod nordøst. Efter 12 års tovtrækkeri med myndighederne har Arne Andersen nu omsider fået lov at nedrive den gamle nabogård for at opføre en længe tiltrængt lagerbygning på 500 kvm. – Det er 10. gang, vi udvider, opregner han.

I 1993 etablerede Midtvejs Auto en ny nordjysk afdeling, som først havde hjemme i Tylstrup, men tre år senere flyttede til sin nuværende adresse ved omfartsvejen i Brønderslev.

Linda og Arne Andersen har stået sammen om virksomheden, siden de grundlagde Midtvejs Auto i 1976
Linda og Arne Andersen har stået sammen om virksomheden, siden de grundlagde Midtvejs Auto i 1976
Nogle køber ubeset

Markedsområdet for hovedsædet i Bejstrup strækker sig fra Pandrup-Aabybro i øst til Frøstrup-Vesløs i vest og Løgstør-Ranum i syd, hvor markedsandelen ligger på 15-20 pct.

– Vores virksomhed bygger på tillid, fastslår den erfarne bilmand.
Mange kunder vender gang på gang tilbage helt af sig selv, hvis da ikke Arne selv ringer op og spørger, om ikke det er tiden at skifte. Salgsafdelingen hos Peugeot Bejstrup oplever med jævne mellemrum, at folk så langt som fra Sjælland ringer og bestiller en ny bil i en bestemt model og farve, ganske ubeset. Det kan da kaldes tillid!

Ud over salg og reparation for private har virksomheden en stor erhvervsafdeling, og Midtvejs Auto var blandt de første med erhvervsleasing. Også specialbyggede varevogne tæller i salgsstatistikken.

Optimismen vender tilbage

Arne Andersen indrømmer, at den økonomiske nedtur i samfundet, bankkrak og egen kræft- og hjertesygdom, som i flere år satte den ellers så ukuelige optimist ud på sidelinjen, sætter sine spor. Men heldigvis er tingene ved at normalisere sig igen.

Som tingene er lige nu, fordeler salget af nye biler sig hovedsagelig på de små, benzinøkonomiske modeller og så vognene med det helt store udstyr og de mange hestekræfter i den dyre ende af skalaen.

– Vi finansierer gennem Peugeot Finans og er absolut konkurrencedygtige i forhold til pengeinstitutterne, indskyder Arne Andersen.

Salget af biler i midterklassen kommer tilbage, er Arne »Midtvejs« overbevist om. Sammen med datteren Pia og sønnen Klaus har han masser af gejst og tro på fremtiden for den virksomhed, familien i fællesskab har bygget op. Ægtefællen Linda er dog ikke med i den daglige drift længere, idet hun af helbredsårsager gik på efterløn for fire år siden.

Familien følger med tiden

Klaus, der har været med i 20 år, blev uddannet mekaniker i Brønderslev og er nu værkfører hjemme i Bejstrup. Pia er uddannet frisør og dekoratør, men valgte for ni år siden at vende hjem for at bruge sit organisationstalent og kreative evner i familievirksomheden.

– Jeg er blandt de fem, der har været ansat i kortest tid, når man ser bort fra lærlingene, smiler hun med henvisning til, at der i 2013 kan fejres ikke færre end syv jubilæer blandt de 35 ansatte i firmaet.

Men Pia har alligevel – helt på sin egen måde – været med hele vejen, lige fra dengang hun og lillebroderen sad på bagsædet og spiste madpakker, når deres mor skulle ud med regninger, til i dag, hvor hun er i gang med at forny hele virksomhedens designlinje.

Peugeot Bejstrup er fuldt på højde med tiden.

Scroll to Top