Synergi i samarbejde tværs over fjorden

Tage Leegaard udnytter især sin mangeårige erfaring fra hvidevarebranchen i sit nye job som sælger af nye Renault og Dacia hos Auto Fjerritslev i Vestergade 48. Foto: Mattias Bodilsen
Tage Leegaard udnytter især sin mangeårige erfaring fra hvidevarebranchen i sit nye job som sælger af nye Renault og Dacia hos Auto Fjerritslev i Vestergade 48. Foto: Mattias Bodilsen
Søren Jepsen bag Løgstør Autoværksted A/S er yderst tilfreds med overtagelsen af den tidligere Pedersen & Nielsen-afdeling, som nu videreføres under navnet Auto Fjerritslev A/S

– Helt fra min fars tid havde der været et nært samarbejde mellem Løgstør Autoværksted og Volvo/Renault-forhandleren i Fjerritslev, oprindelig firmaet A. Thorhauge og senest Pedersen & Nielsen. Så det var en helt oplagt chance for at skabe nye synergier, da Pedersen & Nielsen i forsommeren sidste år kontaktede mig for at høre, om jeg var interesseret i at overtage deres Fjerritslev-afdeling. Det skete som led i en ny strategi, hvor Pedersen & Nielsen ønskede at koncentrere deres forhandling om de større byer langs Østkysten.

Det fortæller autoforhandler Søren Jepsen, som her her et lille års tid senere gør status og kan konstatere, at det var en yderst klog beslutning at slå til, da muligheden bød sig. Overtagelsen af den mangeårige samarbejdspartner i Fjerritslev har allerede bevist sin effekt.

– Synergierne mellem de to ligeværdige partnere har sprængt rammerne og overgår langt vores forventninger. Stordriftsfordelene er blandt andet bedre indkøb og større lager, og at vi nu som kun ganske få i det nordjyske har erhvervsafdeling med døgnservice begge steder.

Erhvervskunder som speciale

Løgstør Autoværksted blev grundlagt af Ole Jepsen i 1970, og sønnen overtog virksomheden i 2001. Søren Jepsen var forinden udlært hos Ejvind Larsen i Aggersund, og han besluttede sig for at gøre en særlig indsats for at tiltrække erhvervskunder, hvilket betød nybyggeri og opkøb af naboejendomme, så der kunne blive plads til at servicere store lastvogne og entreprenørmaskiner. Parallelt hermed voksede medarbejderstaben fra to til de ni mand, som i dag er ansat i værkstedet på Vindblæsvej 63.

Ud over at være specialværksted for erhvervskøretøjer, som også omfatter et rullende værksted til reparation af hydraulikslanger, har Løgstør Autoværksted en nichevirksomhed med bådservice.

Stadig Volvo-service

Selv om Volvo nu er ude af billedet på nyvognssiden til fordel for Renault og Dacia, yder værkstederne i både Fjerritslev og Løgstør stadig service på især nyere modeller af det svenske bilmærke.

– Vi ligger inde med stor erfaring og har meget specialværktøj til Volvo, understreger Søren Jepsen. Det har vist sig, at de mangeårige Volvo-mekanikere er i stand til at løse endog meget specielle problemer.

Sælger med bred erfaring

Med henblik på fortsat at kunne være autoriseret Renault-forhandler etablerede Søren Jepsen pr. 1. juli 2013 selskabet Auto Fjerritslev, som overtog Pedersen & Nielsens hidtidige lokaler i Vestergade 48 og beholdt de erfarne medarbejdere på værkstedet. Der er i alt otte ansatte i Fjerritslev,

Som ny sælger blev ansat Tage Leegaard, som kom fra et job som butikschef hos Imerco i Fjerritslev. Tage Leegaard, der således allerede var et kendt ansigt i byen, blev oprindeligt udlært hos isenkræmmer Brandi. Derefter var han i ni år ansat i et byggemarked, tre år på kontor og mere end 13 år i hvidevarebranchen.

Selv drager Tage Leegaard mange paralleller mellem det nye job som bilsælger til sin fortid med salg af hvidevarer. I begge tilfælde er en handel oftest en stor beslutning, som kræver god tid sammen med kunden.

Stor bil til små penge

Dacia er det nye mærke hos Auto Fjerritslev. Det er i virkeligheden en rumænsk variant af franske Renault, og med modeller i et bredt prislag er Dacia et godt supplement til Renault-programmet, samstemmer Søren Jepsen og Tage Leegaard.

Eksempelvis kan du få en rummelig Dacia-familiebil til under 110.000 kroner.

Renault og Dacia har samme danske importør, og på landsplan er målsætningen om én procent af det totale nyvognssalg for længst overskredet.

– Vi nærmer os to procent, fortæller Søren Jepsen. Tilsvarende er Renaults målsætning om syv procent af totalsalget også indfriet.

Begejstret for Renault

På Renault-siden er Tage Leegaard begejstret over at kunne sælge biler med et unikt design, formidable køreegenskaber, uovertruffen sædekomfort og et højt udstyrsniveau, der eksempelvis omfatter aircondition, cruisecontrol og fartbegrænsning.

Selv om den permanente udstilling af nye Renault og Dacia er placeret i Fjerritslev, henter Søren Jepsen gerne biler over Aggersundbroen for at præsentere dem for kunderne i Løgstør.

Både i Løgstør og Fjerritslev udføres allround-værkstedsarbejde, og begge afdelinger har den fordel, at de ligger dør om dør med synshallen. Desuden tilbyder de kunderne at kunne bestille dæk via internettet til montering på de to værksteder.

Som specielle nicher har Auto Fjerritslev et nært samarbejde med forsikringsselskaberne om pladearbejde, ligesom der tilbydes Pava-undervognsbehandling og Hertz-biludlejning.

Artikel fra Magasinet NORD maj 2014, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top