Stærkt lokalt sammenhold bag populær forårsmesse

En del af teamet bag forårsmessen, fra venstre: Allan Holm Kristensen, Dennis Serritslew, Henrik Agesen, Hanne Jørgensen, Jette Kronborg Danielsen, Lene Bruun Larsen, Kristian Jakobsen, Randi Pedersen, Bjarke Lauersen og Martin Lund Nielsen. Foto: Mattias Bodilsen
En del af teamet bag forårsmessen, fra venstre: Allan Holm Kristensen, Dennis Serritslew, Henrik Agesen, Hanne Jørgensen, Jette Kronborg Danielsen, Lene Bruun Larsen, Kristian Jakobsen, Randi Pedersen, Bjarke Lauersen og Martin Lund Nielsen. Foto: Mattias Bodilsen
14. forårsmesse i Thorup-Klim Hallen afvikles i weekenden 8.-9. marts

Borgmester Mogens Gade er helt sikkert i både forårs- og fødselsdagshumør, når han lørdag 8. marts åbner årets forårsmesse i Thorup-Klim Hallen. Netop denne dag er det borgmesterens 53-års fødselsdag. Og samtidig er der stor grund til at glæde sig over et stærkt lokalt sammenhold, som nu for 14. gang resulterer i en både stor og alsidig forbrugermesse.

Tradition og fornyelse

De 35 stande på forårsmessen var som altid udsolgt på rekordtid, fortæller koordinator Henrik Agesen.

– Vi kan glæde os over, at de fleste udstillere fra tidligere år gerne vil være med igen, og samtidig kan vi præsentere en række nye virksomheder og institutioner på standene, så der er både tradition og fornyelse på messen, siger han.

Uden for hallen bliver publikum mødt af FDF Thorup-Klim-Vust, hvis medlemmer også fungerer som p-vagter.

Alsidig underholdning

Forårsmessen byder på et alsidigt underholdningsprogram, som bindes sammen af Mogens Bay bag mikrofonen. Der er her tale om en særdeles erfaren konferencier, som gennem mange var speaker for det danske damelandshold i håndbold.

Øland Karlekammerkor under ledelse af organist Christian Vestergaard Wennerlin leverer lørdagens første indslag på scenen, og senere præsenterer lokale tøjforretninger og frisør Trine Rosenkrantz et forrygende mode- og hårshow, som gentages søndag eftermiddag.

Ligeledes afsluttes såvel lørdag som søndag med et gigantisk gaveshow, hvor der er chance for at vinde dejlige præmier, der er skænket af udstillerne eller på anden vis skaffet til veje af messearrangørerne.

Begge dage er der også aktiviteter for børn i skolens gymnastiksal, der er nærmeste nabo til messehallen.

Gudstjeneste foran scenen

Søndag indledes med gudstjeneste i samarbejde med sognemenighederne i Klim-Thorup-Vust samt Klim Valgmenighed, hvorefter der bydes på gratis morgenkaffe og rundstykker til de voksne og kagemand til børnene.

Senere på formiddagen indtages scenen af den landskendte tryllekunstner Steen Pegani, der laver et fængslende trylleshow for børnene. Over middag er Pegani igen på pletten, denne gang for at overraske og forbløffe det voksne publikum.

Susanne Anisimow, der er sygeplejerske og koordinator for Hjerteforeningen og Røde Kors, demonstrerer herefter brugen af hjertestartere, som efterhånden er opsat i stort antal på hele Fjerritslev-egnen. Alle kan lære at bruge hjertestarter, er budskabet fra Susanne Anisimow.

Hvem står bag?

Bag forårsmessen står støtteforeningerne for Thorup-Klim Boldklub og Thorup-Klim Ungdoms- og Gymnastikforening, som igen i år har involveret mellem 35 og 40 personer fra lokalområdet til planlægning og afvikling af det store arrangement.

Anstrengelserne har de seneste gange resulteret i over 100.000 kr. til deling mellem de to foreninger, ligesom forårsmessen er en vigtig del af indtægtsgrundlaget for Thorup-Klim Hallen i form af lejeindtægt og cafeteriasalg.

Fitness- og multibane på vej

Overskuddet fra forårsmessen giver de lokale idrætsforeninger mulighed for at holde medlemskontingentet på et niveau, hvor alle kan være med. Det sikrer dygtige trænere og giver økonomi til nyanskaffelser og løbende forbedring af idrætsfaciliteterne.

– Lige nu har vi en fitnessbane med 15 rekvisitter og en multibane på tegnebrættet i samarbejde med Thorup-Klim Skole, fortæller Henrik Agesen.

– Det falder godt i tråd med den nye skolelovs krav om mere motion på skemaet, og samtidig kan banerne bruges af alle aldersgrupper i lokalområdet.

Anlægget etableres ved indgangen til hallens motionscenter, og hvis finansieringen falder på plads, forventes det klar til indvielse i april-maj.

Artikel fra Magasinet NORD februar 2014, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top