Sparekasse i øjenhøjde med kunderne

Medarbejderstaben hos Sparekassen Vendsyssel i Fjerritslev. Fra venstre: Winnie W. Andersen, Jens Kristian Binderup, Heidi Hansen, Henrik Bech, Niels Zimmer, Bente Christensen og Carsten Sørensen. Foto: Mattias Bodilsen
Medarbejderstaben hos Sparekassen Vendsyssel i Fjerritslev. Fra venstre: Winnie W. Andersen, Jens Kristian Binderup, Heidi Hansen, Henrik Bech, Niels Zimmer, Bente Christensen og Carsten Sørensen. Foto: Mattias Bodilsen
»Test os!« lyder opfordringen fra nytiltrådte afdelingsdirektør Henrik Bech hos Sparekassen Vendsyssel i Fjerritslev

Hos Sparekassen Vendsyssel i Søndergade 13 kan du gå lige ind fra gaden og få personlig betjening ved kassen eller hos en af sparekassens erfarne rådgivere. Skal du have en lidt længere gennemgang af din økonomi og dine muligheder for lån og opsparing, er det selvfølgelig en god idé at ringe og aftale tid forinden.

– Vi lægger vægt på at give både nuværende og kommende kunder en oplevelse af nærvær og indlevelse. Hos os har vi en uformel omgangstone, og vi kan mærke, at kunderne kan li’ at få et smil og en frisk bemærkning, lyder det fra afdelingsdirektør Henrik Bech.

– Samtidig ligger det os på sinde, at kunderne oplever os som et team, der bakker hinanden op. Vi udnytter i høj grad hinandens kompetencer, når vi skal finde de rigtige løsninger for kunderne.

Afdeling i vækst

Sparekassen Vendsyssels Fjerritslev-afdeling, der har til huse i en charmerende rødstensvilla fra 1929, blev etableret i 2001 og har ikke mindst de seneste år haft en markant tilgang af nye kunder. Som led i en ny struktur for Han Herred, hvor Brovst og Fjerritslev udgør de to fremtidsorienterede kundecentre, er afdelingen i Fjerritslev blev opnormeret til syv medarbejdere mod tidligere fire.

Henrik Bech, der er uddannet i daværende Han Herreders Sparekasse, var med til at etablere Egnsbank Han Herreds internetafdeling og blev senere marketingchef i ebh bank. Herpå fulgte tre år som områdechef for NORDJYSKE Medier i Thy og Han Herred.

Solid bagage

Med i bagagen havde han således en solid faglig og ledelsesmæssig bagage, da han tiltrådte jobbet som afdelingsdirektør i Sparekassen Vendsyssel 1. oktober 2013. Samtidig nyder han at være tilbage i barndomsbyen:

– Jeg er Fjerritslev-dreng med stort F. Jeg kan li’ at arbejde med mennesker og brænder meget for udviklingen af lokalområdet, fastslår Henrik Bech.

Han glæder sig over en medarbejderstab med et stort netværk og bredt lokalkendskab. De fleste bor i nærområdet og er i deres fritid engageret i det lokale foreningsliv. Selv er Henrik Bech medlem af bestyrelsen for Fjerritslev Handelsstandsforening og var i sin tid primus motor for etableringen af internetportalen Fjerritslev.dk, som nu er blevet relanceret i en ny udgave.

Mange boliger til en overkommelig pris

Lokalkendskabet har ikke mindst betydning, når det gælder tilflyttere eller unge, som skal købe hus i Fjerritslev-området for første gang:

– Kom ind, og lad os regne på mulighederne for at få finansieret boligen. Der er rigtig mange gode muligheder for at finde et hus med en overkommelig ydelse, og i tillæg til vores rådgivning er det jo en fornøjelse for os at kunne pege på de mange kvaliteter, som byen og oplandet byder på, ikke mindst uddannelsesmæssigt og kulturelt.

– Vi har et slogan, der hedder »Test os!«, og det mener vi bogstaveligt, opfordrer Henrik Bech og tilføjer, at tilbuddet gælder private, der måske overvejer ombygning, energirenovering eller ny bil, såvel som erhvervsdrivende, der er på udkig efter en solid finansieringspartner.

Beslutninger tages lokalt

– I Sparekassen Vendsyssel har vi en decentral organisation, hvor de fleste beslutninger træffes lokalt. Desuden kan vi trække på specialistviden fra vores hovedkontor i Vrå. Samtidig har vi den fordel, at de unge kunder ikke behøver at skifte pengeinstitut, hvis de tager til for eksempel Aalborg eller København for at studere, da vi har afdelinger også dér.

– Økonomisk rådgivning handler om mere end priser på renter og gebyrer. Vigtigst af alt drejer det sig om at se muligheder og skabe overblik for kunden.

Aktiv støtte til foreningslivet

Sparekassen Vendsyssel i Fjerritslev bakker aktivt op om lokalsamfundet ved at støtte en lang række foreninger. Herunder er sparekassen hovedsponsor for VesterhavsRock, Fjerritslev Motionscenter, Bokseklubben Orion og TIF 98 Trekroner Idrætsforening, ligesom Jammerbugt Golfklub hører til blandt de større sponsorater.

Sparekassen Vendsyssels Fond, Brovst, er ligeledes en vigtig medspiller for det lokale forenings- og kulturliv, idet der herfra uddeles i størrelsesordenen 1,5 mio. kr. hvert år til både små og store projekter i hele Han Herred.

– Fonden er vigtigt som lim, der er med til at binde lokalområdet sammen til gavn for både børn og voksne. Der er mange projekter, som med fondens støtte får det afgørende skub til at blive realiseret, fastslår Henrik Bech.

Artikel fra Magasinet NORD februar 2014, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top