Ny butik med alt til papirhobby

Lene Solveig Nikolajsen
Lene Solveig Nikolajsen
Lene Solveig Nikolajsen åbner Hobitik med materialer til kort, scrapbooking og quilling hjemme på Holmsøvej 156

Hvad der indtil nu har været en hobby for 36-årige Lene Solveig Nikolajsen, er forvandlet til iværksætterprojektet Hobitik, som er en lille butik med et stort udvalg af materialer til fremstilling af papirhobby i form af kort, scrapbooking og quilling.

Papirhobby er i stærk vækst i disse år, fortæller Lene, som selv har arbejdet kreativt med papir siden 2007.

– Indtil nu har jeg kun dekoreret kort til familie og venner, men mange har opfordret mig til at gøre noget mere ved det. Så nu tager jeg springet og åbner butik, som her i november og december har åbent tirsdag og torsdag samt i weekenderne.

Det var egentlig først meningen, at Hobitik skulle åbne efter nytår og indrettes i stalden på husmandsstedet Holmsøvej 156, hvor Lene bor sammen med Lars Houmann Rasmussen og parrets lille søn på halvandet år.

– Men så fik jeg mulighed for at overtage inventar fra en bekendt, som havde ophørsudsalg med en lignende butik, og da stalden ikke er klar endnu, har vi valgt at indrette en lille stue til butik indtil videre. Der bliver senere tilknyttet en webshop på Hobitik.dk

Lene fortæller, at scrapbooking – dvs. dekoration af scrapbøger – er et fænomen, der er kommet til Danmark fra USA og inden for de sidste 10 år er blevet meget populært. Ligeledes quilling, hvor man ved hjælp af papirstrimler i alle farver og strukturer kan fremstille alt fra øreringe til dekorationer og billeder til hjemmet.

Lene er født i Hobro og opvokset på Aars-egnen. Ud over den lille søn har hun to store børn fra et tidligere ægteskab.

Efter et trafikuheld for ni år siden har Lene været igennem både genoptræning og jobtræningsforløb, men det er endt med, at hun efter barselsorloven har gjort sig fri af det offentlige system og nu har valgt at stå på egne ben uden økonomisk sikkerhedsnet.

– Jeg brænder for det her! lyder det optimistisk fra iværksætteren, der holder første åbningsdag i Hobitik lørdag 7. november. Hun tilføjer, at der dog er lukket i weekenden 14.-15. november på grund af et for længst planlagt kursus.

Scroll to Top