Lokalbank for hele Han Herred

Jutlander Banks medarbejdere er alle kendte ansigter i lokalområdet omkring Fjerritslev og Brovst. Foto: Mattias Bodilsen
Jutlander Banks medarbejdere er alle kendte ansigter i lokalområdet omkring Fjerritslev og Brovst. Foto: Mattias Bodilsen

Vi har fået nyt navn på facaden – men indvendig er vi nøjagtig de samme, fastslår afdelingsdirektør Henrik Jensen, Jutlander Bank A/S i Fjerritslev

Lige efter nytår fusionerede Sparekassen Himmerland med Sparekassen Hobro og skiftede navn til Jutlander Bank, og midt i sommerferien var banken klar med ny hjemmeside og nye facadeskilte på samtlige afdelinger.

Således også i Fjerritslev, hvor medarbejdere og kunder for længst har vænnet sig til den nye identitet.

– Jutlander Bank signalerer, at vi er en lokalbank med solide jyske rødder, påpeger afdelingsdirektør Henrik Jensen, der overtog chefstolen for halvandet år siden efter Allan Hansen.

De velkendte medarbejdere

– Men selv om vi har fået nyt navn og logo på facaden, er vi nøjagtig de samme indvendig, fortsætter Henrik Jensen.

– Vi er 18 ansatte, som alle er kendte ansigter i lokalområdet, da samtlige har været ansat i daværende ebh bank før Sparekassen Himmerlands overtagelse af afdelingen i 2009. Så det er en medarbejderstab med både stor erfaring og stort lokalkendskab, også i Brovst, hvor flere af medarbejderne bor.

– Desuden er det folk, der meget gerne engagerer sig og tager en tørn i det lokale foreningsliv. Mine kolleger og jeg er eksempelvis repræsenteret i bestyrelserne for erhvervsrådsforeningen, handelsstandsforeningen, Udvikling Han Herred, Idrætscenter Jammerbugt og Fjerritslev Gymnasium.

Fortsat udvikling af Han Herred

– Gymnasiet spiller en stor rolle for udviklingen af vores egn, fastslår Henrik Jensen, som selv har fingeren på pulsen i flere af de nævnte sammenhænge.

Han glæder sig også over en turistsæson, som har været tilsmilet af usædvanligt godt vejr, mange overnatninger og ekstraordinær omsætning i områdets butikker. De mange sommerhuse i Han Herred gavner i høj grad også de lokale håndværkere, påpeger han.

– Udfordringen er at udvide turistsæsonen og tiltrække tilflyttere, så Han Herred kan fastholde sit høje serviceniveau.

Kultur et vigtigt bindemiddel

I den forbindelse spiller forenings- og kulturlivet en vigtig rolle som det bindemiddel, der skaber både sammenhængs- og tiltrækningskraft i lokalsamfundet.

– Vi er forpligtet til at bakke op om de lokale ildsjæle og er eksempelvis stolte over at være hovedsponsor for såvel FIF Håndbold som FIF Fodbold, to klubber, som begge oplever stor fremgang. Desuden støtter vi mange andre lokale initiativer året igennem.

Henrik Jensen mener, at et alsidigt foreningsliv også har stor betydning, når det gælder at tiltrække tilflyttere, hvad enten det er unge familier, der vender tilbage til hjemegnen efter endt uddannelse, eller det er aktive seniorer, der vælger at benytte sig af muligheden for at bruge sommerhuset til helårsbeboelse.

– Ved at bosætte sig i Han Herred får man naturen med alle dens udfoldelsesmuligheder på nærmeste hold, og samtidig er det et trygt lokalsamfund, hvor man kan involvere sig i mange forskellige fællesskaber, hvis man ellers vil.

– Samtidig får man større økonomisk råderum i forhold til at bo i storbyen. Vi har beregninger på, hvor meget man kan spare med lavere udgifter til bolig, børnepasning med videre, selv om man måske skal bruge 30-40 minutter til og fra arbejde. Og Fjerritslev ligger jo meget passende midt mellem Aalborg og Thisted.

Seriøs rådgivning

Jutlander Bank i Fjerritslev er et full service-pengeinstitut, der har professionelle rådgivere inden for såvel privat som erhverv, herunder landbrug. Samtidig betyder medarbejdernes aldersspredning, at man kan tilgodese både unge og ældre kunder.

Ud over egne kompetencer kan rådgiverne trække på specialister fra bankens centre i Aars og Hobro, når det eksempelvis gælder formueforvaltning samt pensions- og skatteforhold.

Henrik Jensen slår fast, at Jutlander Bank gerne låner penge ud til både små og store investeringer. Bankens »åbningstilbud« med billige billån blev således en stor succes.

– Vi yder en seriøs rådgivning og giver vores bud på finansiering med udgangspunkt i kundens samlede økonomi og realistiske budgetter. Det er det, der holder for begge parter i det lange løb, understreger han.

Artikel fra Magasinet NORD september 2014, udgivet af NORDJYSKE Medier

Scroll to Top