Lars Søndergaards fødselsdag fejres på Grønnestrand

Foto: Rita Rendow
Foto: Rita Rendow
Lyngmøllens Venner inviterer søndag 5. juli kl. 19.30 til en hyggeaften ved Lyngmøllen på Grønnestrandvej 230, hvor møllen vil være åben

Selv om det efterhånden er 30 år siden, den daværende ejer, Lars Søndergaard, døde, knap 80 år gammel, vil vi alligevel traditionen tro markere hans fødselsdag. Det gør vi i år ved at mødes ved møllen og synge et par sange, så det er en god idé at medbringe et siddeunderlag.

En af måderne at festligholde aftenen på, mens Lars Søndergaard levede, var at gå i samlet trop til en af de mange parabelklitter, som meget sødt blev kaldt Chokoladegryden, hvor der blev sunget og leget, og hvor der så blev nydt chokolade. Det vil vi også prøve i år.

I årets løb har Jammerbugt Kommune lavet en omfattende naturpleje i Grønnestrand-området, og store arealer er blevet indhegnet, men der er lavet en del adgangspassager. Da der ikke er trådt en sti som adgangsmulighed til Chokoladegryden, er det nødvendigt med solidt fodtøj, gerne støvler.

For de mindre mobile deltagere vil der i fælleshuset ved Feriecenter Grønnestrand være mulighed for at studere Badepension Grønnestrands gamle gæstebøger, som venligst bliver udlånt fra museet Bryggergaarden i Fjerritslev. Den ældste gæstebog starter i 1908.

Efter spadsereturen serveres der kaffe/the i fælleshuset, og der synges et par sange.

Forhåbentlig bliver vejret i år så fint, at der til slut på aftenen kan nydes en solnedgang over havet.

Rita Rendow, formand for Lyngmøllens Venner af 2012

Scroll to Top