Jæger Sko lukker efter 50 år i Fjerritslev

Foto: Mattias Bodilsen
Foto: Mattias Bodilsen
Vibeke Jæger er parat til at hjælpe en eventuel efterfølger godt på vej

– Jeg har brug for at sadle om og prøve noget andet i mit liv.

Det siger 45-årige Vibeke Jæger, som efter grundig overvejelse har besluttet sig for at lukke familievirksomheden Jæger Sko, Vestergade 8 i Fjerritslev.

– Det er både en stor sorg og en stor glæde at være nået dertil, da forretningen har fyldt en meget stor del af mit liv. Jeg er vokset op med Jæger Sko og har stået i spidsen for butikken de sidste 13 år. Men jeg har selv forandret mig – omgivelserne har forandret sig – og jeg oplever, at jeg er kørt træt. Så der skal ske noget nyt. Men hvad det bliver, véd jeg endnu ikke noget som helst om.

Vibeke Jæger understreger, at hun har fulgt sit hjerte, og at beslutningen om at lukke ikke sker af økonomiske årsager:

– Min familie og jeg har levet godt af denne forretning i til sammen 50 år. Mine forældre, Kirsten og Vagn Jæger, etablerede Jæger Sko i august 1966 efter at være inspireret af min mors moster, der drev skobutik med succes i Aars. De kom selv fra henholdsvis Hjedsbæk og Hvam og blev rigtig glade for at bo og arbejde i Fjerritslev, og de trives fortsat med deres pensionistliv, hvor min far blandt andet er aktiv i Bryggerimuseet.

– Jeg har været utrolig glad for den personlige kontakt med både lokalbefolkning og vores mange turister. Gennem årene har mine forældre og jeg altid haft et godt og tillidsfuldt forhold til vore kunder, og mange har givet udtryk for, at de er kede af, at vi lukker. Allerhelst ville jeg overdrage forretningen til nye kræfter, men det har desværre indtil nu ikke vist sig muligt, selv om jeg har haft kontakt til såvel kolleger i branchen som lokale folk, der kunne have lyst til at blive selvstændige.

– Vi bor i et fantastisk område, og hvis nogen vil leje eller købe lokalerne, er både min far og jeg meget villige til at hjælpe en iværksætter godt på vej, tilføjer Vibeke Jæger.

Hvis det ikke lykkes at finde en afløser, vil lukningen af Jæger Sko finde sted senest 15. juli, efter at Vibeke Jæger pr. 1. juli har gjort en status over, hvor vidt det er gået med det ophørsudsalg, som allerede er i fuld gang.

– Jeg glæder mig vildt meget til at holde en rigtig god sommerferie sammen med min mand, Andreas, og vores søn, Nicklas, på 12 år. Og hvad fremtiden så byder på, bliver det spændende at se.

Scroll to Top