Han Herred Bogen 2022 er på vej på gaden

Lokalhistoriens spejl

− Historie er interessant, fordi vi kan bruge det som et spejl. Verden er en anden, og situationen er selvfølgelig meget anderledes, men derfor kan man godt se nogle mønstre og elementer, som man kan lære noget af og reflektere over i vores tid. Ordene kommer fra Lars Jespersen, journalist og tidligere chefredaktør hos NORDJYSKE Medier. − Selv om vi ofte taler om, at »vi er vores egen lykkes smed«, så er det langt fra altid tilfældet, mener Lars Jespersen. Han er overbevist om, at vi som mennesker også er et resultat af omstændighederne omkring os.

Han Herred Bogen er et sådant spejl, som vi kan holde op foran os for at blive klogere på, hvem der har levet her på egnen før os, og hvordan de har været med til at præge normer og værdier, opbygge og forme det samfund og det landskab, som vi er en del af i dag. Og dermed blive klogere på os selv – få lidt af den ydmyghed, respekt og taknemlighed, der skal til for at finde vores plads i nutiden og tage pejling af fremtiden.

Han Herred Bogen 2022 er ingen undtagelse. Gennem årbogens 16 artikler foruden billedgalleri og årsberetninger kommer vi vidt omkring i tid, geografi og emnevalg i vores langstrakte landsdel fra Vesløs i vest til Øland i øst. Undervejs møder vi mange spændende mennesker, der kan inspirere os med det liv og det virke, som i sin tid blev deres. Og når vi stykke for stykke lærer vores egn bedre at kende med Han Herred Bogens spejl foran os, får vi et nyt perspektiv på tingene og kan se, hvordan personer, virksomheder, bygninger og begivenheder fra tiden før os hænger sammen med det samfund, vi kender i dag.

»Slægt skal følge slægters gang« – vi er ikke enestående, men en del af lang kæde, som hænger uløseligt sammen. Og som Årets Kunstner slår fast i det portræt, som Bente Kristensen bidrager med blandt de mange artikler i Han Herred Bogen 2022: − Det er vigtigt, at vi mennesker taler sammen og lytter til hinanden!

Læs en introduktion til alle bogens artikler her

Scroll to Top