Fjerritslev får eneste koncert med Smokie i Nordjylland

VesterhavsRock på Dyrskuepladsen i Fjerritslev. Foto: Mattias Bodilsen
VesterhavsRock på Dyrskuepladsen i Fjerritslev. Foto: Mattias Bodilsen
VesterhavsRock er klar til sin 14. festival for hele familien på en af landets hyggeligste festpladser

Det legendariske, engelske rockband Smokie er af hovednavnene, når de fem arrangerende idrætsforeninger blænder op for VesterhavsRock lørdag 4. august på Dyrskuepladsen i Fjerritslev. Tilmed bliver det en enestående chance for det nordjyske publikum, idet Smokie ikke spiller andre steder i Nordjylland på årets turné i Skandinavien.

– Pladsen åbner kl. 13, og Smokie går på scenen allerede kl. 14, så vi håber, at det vil trække rigtig mange festivalgæster til helt fra start, siger Søren Kjeldtoft Mortensen, der er formand for VesterhavsRock.

– Hen over eftermiddagen og aftenen skifter programmet med topnavne som The Storm, Joey Moe og Medina, før Kato går på scenen i en gigantisk finalekoncert kl. 23.30. Pladsen er åben til kl. 02.00, men igen i år har vi lavet en aftale med NT om busafgang mod Thisted, Aalborg og Løgstør umiddelbart efter koncerten.

Stor musikalsk satsning

– Vi har udvidet musikbudgettet betragteligt i år og har fat i nogle af tidens største danske navne foruden den internationale legende Smokie, der har optrådt i mere end 30 år. Det skulle gerne kunne tiltrække et talstærkt publikum i en stor radius fra Fjerritslev, herunder en god del af vore turister. I alle pauserne overlader vi scenen til Jammerbugt Kulturskole, så de mange lokale musiktalenter får lejlighed til at prøve kræfter med at stå foran et publikum på flere tusinde mennesker.

– Målet er, at vi igen kan få mindst 3.500 besøgende, som er den hidtidige rekord. Sidste år havde vi 2.700 gæster på pladsen. Det er utrolig vigtigt for arrangementet og i sidste ende muligheden for at få et stort overskud til driften af de fem idrætsforeninger, at så mange som muligt bakker op om VesterhavsRock, fastslår formanden.

VesterhavsRock afløste i 1999 den traditionsrige Fjerritslev Byfest og lagde ud med et beskedent overskud på 2.888 kr. Musikbudgettet er siden da forøget fra 250.000 kr. dengang til 1,1 mio. kr. i år. Omsætningen er i samme periode vokset fra 482.000 kr. til 1,7 mio. kr., oplyser Søren Mortensen, der med tilfredshed kan notere sig, at VesterhavsRock altid har givet overskud. Rekorden blev sat i 2007 med 469.000 kr. Sidste års overskud lød på 345.000 kr.

Festival for hele familien

– VesterhavsRock er det ideelle mødested for hele familien, da der hele tiden foregår noget for alle aldersgrupper. For børnene er der blandt andet legeplads med hoppeborge, og de unge har deres eget telt omkring en ny brandbil-bar med dj-musik og sjove drinks og gang i baren. Desuden er der indrettet en bar omkring en flot lastbil kaldet »Vild Ting«, som er udlånt af Claus Nielsen, Kollerup. Vi har også et specielt telt for det mere modne publikum. Her spiller lokalbandet High Five flere gange i aftenens løb.

Ligesom sidste år bliver der adgang til festivalpladsen gennem Anlægsskoven, og der er som altid sørget for størst mulig sikkerhed og service omkring arrangementet, lover Søren Mortensen.

300 frivillige

Han står i spidsen for en bestyrelse på 13 medlemmer, hvoraf de fem foreninger hver vælger to, mens formand, sekretær og kasserer er valgt uden for foreningerne. Søren Mortensen har været med i bestyrelsen siden 2005 – »det år, det regnede,« som han siger – og er nu formand på fjerde år.
Året igennem trækker bestyrelsen et stort læs med booking af koncertnavne, sponsoraftaler og diverse aftaler med leverandører med flere.

– En stor del af vores arbejde er at fastholde og udvide sponsorindtægterne, og vi er rigtig glade for opbakningen fra det lokale erhvervsliv.

Når festivaldagen nærmer sig, fordeles de praktiske opgaver omkring klargøringen og afviklingen af VesterhavsRock på ca. 300 frivillige. Foto: Mattias Bodilsen
Når festivaldagen nærmer sig, fordeles de praktiske opgaver omkring klargøringen og afviklingen af VesterhavsRock på ca. 300 frivillige. Foto: Mattias Bodilsen

Når festivaldagen nærmer sig, fordeles de praktiske opgaver omkring klargøringen og afviklingen af VesterhavsRock på ca. 300 frivillige. Det være sig opstilling af hegn, scene, toiletter og telte, etablering af strøm, pasning af billetsalg, servering i barer og meget andet. Når det hele er vel overstået, træder de frivillige igen i funktion, og søndag eftermiddag er hele pladsen ryddet.

Gademusik som optakt

VesterhavsRock, der med jævne mellemrum har forsøgt sig med musikarrangementer uden for sommersæsonen, står også bag den nye tradition med Oktoberfest, som nu holdes for tredje gang i Han Herred Fritidscenter. Desuden holdes hvert år en fest for de frivillige som tak for indsatsen. Dette arrangement er nu flyttet fra efteråret til begyndelsen af det nye år.

Ud over det store årlige familiearrangement på Dyrskuepladsen første lørdag i august får Fjerritslev by også glæde af festivalen på anden vis, idet der for andet år i træk er optakt til VesterhavsRock i Tværgade som led i handelsstandsforeningens by night-arrangement aftenen forinden. Som noget nyt spilles også musik i gaderne lørdag formiddag, før det hele går løs inden for hegnet på festpladsen.


FAKTA

VesterhavsRock
Afløste i 1999 den traditionelle Fjerritslev Byfest
Afvikles hvert år 1. lørdag i august

Følgende foreninger står bag:
Fjerritslev Tennisklub
Fjerritslev Badmintonklub
Fjerritslev Gymnastikforening
FIF Håndbold
FIF Fodbold

Billetsalg, program og yderligere info på www.vesterhavsrock.dk

Scroll to Top