Fællessang i solnedgangen ved Slettestrand

Fællessang i solnedgangen. Foto: Mattias Bodilsen
Fællessang i solnedgangen. Foto: Mattias Bodilsen
Otte foreninger og institutioner står bag et nyt, folkeligt tiltag med »Sange ved havet«

Tirsdag 9. juli kl. 20 er der premiere på et nyt initiativ, som har til formål at samle lokalbefolkning og turister til fællessang i solnedgangen ved Slettestrand.

Idéen til »Sange ved havet« er hentet i Agger i Thy, hvor et lignende arrangement har fået stor succes. Initiativtagerne håber, der hermed er grundlag for en tradition, som også kan være langtidsholdbar i Han Herred.

Mødestedet er Havbådehuset ved kystlandingspladsen, og der synges primært efter Han Herred Sangbogen, som indeholder et bredt udvalg af både nyere og ældre sange. Fællessangen ledsages af musik på klaver, violin eller harmonika, og der er sørget for gode forsangere.

Når og hvis det er muligt, er det tanken på skift at invitere egnens mange dygtige musikere og korsangere til at medvirke med et underholdende indslag.

Efter en lille times tid serveres kaffe, sodavand, kage eller lignende i Havbådehuset, som Han Herred Havbåde også velvilligt stiller til rådighed, hvis vejret ikke skulle arte sig til fællessang i det fri. Der er mulighed for at købe eksemplarer af sangbogen med hjem.

Til en begyndelse er der planlagt i alt tre sangaftener ved Slettestrand denne sommer. Næste gang er tirsdagene 23. juli og 6. august.

Bag »Sange ved havet« står Han Herred Turistforening, Destination Slettestrand-Svinkløv, Han Herred Havbåde, Hjortdal Beboerforening, Hjortdal Menighedsråd, Kulturforeningen Tinghuset, Jammerbugt Kulturskole og Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred.

Scroll to Top