Besøg et spændende kunstneratelier

Nu får du en unik chance for at besøge et autentisk kunstneratelier i fiskermiljøet Thorup Strand. Foto: Mattias Bodilsen
Nu får du en unik chance for at besøge et autentisk kunstneratelier i fiskermiljøet Thorup Strand. Foto: Mattias Bodilsen
Lokalhistorisk Samvirkes Kend din egn-udflugt går i år til Thorup Strand, hvor der også fortælles om fiskeri og redningsvæsen før og nu

I Han Herred Bogen 2013 beretter historiker Finn Løkkegaard om et spændende kunstnerpar, Ingeborg Thygesen og Anders Simonsen, som i 1960’erne havde atelier i et lille husmandssted på Thorup Strandvej 289 helt nær ved havet.

Nu bliver der en helt enestående mulighed for at se atelier »Kostalden«, idet malerparrets søn og svigerdatter har bevaret en stor del af malerisamlingen og den helt specielle atmosfære, som omgav de to kunstnere.

Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred, der udgiver Han Herred Bogen, har arrangeret en aftenudflugt i samarbejde med Finn Løkkegaard og de nuværende ejere.

Besøget finder sted kl. 19 med mødested ved det gamle redningshus nær parkeringspladsen. Herfra går turen til fods hen til »Kostalden«, og efter en rundvisning fortsættes i det fri med beretning om fiskeriet og kystredningstjenesten før og nu. Pipsen Monrad Hansen, Thomas Højrup og Jesper Olsen fortæller.

Hvis vejret tillader, drikkes den medbragte aftenkaffe også i det fri, ligesom der forventelig sluttes af med aftensang på stranden. Tag evt. klapstole og et tæppe med.

Se plakat for Kend din egn 2013 her …

Scroll to Top