25 år med Han Herred Bogen fejres

Han Herred Bogen er blevet en kær gæst i mange hjem, og årbogen har vokset sig stor fra 112 sider i førsteudgaven til 288 sider i 25. udgave, som præsenteres i Tinghuset lørdag 16. november, hvor alle er velkomne. Han Herred Bogen 2020 udgives i sit velkendte flotte udstyr med både nye og ældre historier og masser af billeder. Foto: Ejgil Bodilsen
Udgivelsen af Han Herred Bogen 2020 markeres med en offentlig reception i Tinghuset lørdag 16. november kl. 11-14

Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred inviterer lørdag 16. november alle interesserede til at deltage i præsentationen af Han Herred Bogen 2020, som er nummer 25 i rækken af den lokalhistoriske årbog for Øster og Vester Han Herred.

Det sker i Tinghuset, Fjerritslev, hvor der bydes på taler og musikalske indslag, et glas portvin, rundvisning og muligheden for at hygge sig med snak over en kop kaffe.

Jubilæumstalen er lagt i hænderne på Inge Pedersen, Nørhalne, der er tidligere medlem af Jammerbugt Kommunalbestyrelse. Hun tilbragte en del af sin barndom i Kollerup og har derfor et stort hjerte for Han Herred og de aktiviteter, der foregår i regi af det lokalhistoriske samvirke. I Han Herred Bogen 2014 fortalte hun om sin opvækst og skolegang i begyndelsen af 1950’erne.

Der bliver også et kort historisk rids om Han Herred Bogens tilblivelse og udvikling siden førsteudgaven 1996, ligesom Niels Kraghede og Erik Nordholt spiller til et par fællessange.

Per Gregersen fra Kulturforeningen Tinghuset inviterer deltagerne på en rundtur i den smukt restaurerede historiske bygning, og samtidig er der åben i henholdsvis Bogcaféen og Kunstcaféen, hvor der bydes på kaffe og kage samt en snak med redaktionsudvalget for Han Herred Bogen og styregruppen bag Kunsten i Han Herred.

Gode idéer til nye artikler i kommende udgaver af Han Herred Bogen er yderst velkomne, og tilsvarende modtager kunstgruppen gerne nye oplysninger om Svinkløvmalerne og andre af egnens kunstnere fra en svunden tid. Desuden bliver muligheden for at donere malerier til opbygningen af et museum for Kunsten i Han Herred præsenteret.

Scroll to Top