Historisk foto- og maleriudstilling i Fjerritslev

Billede fra Sommer by Night fredag 25. juli 2014 hvor der var åbent i udstillingen. Foto: Mattias Bodilsen
Billede fra Sommer by Night fredag 25. juli 2014 hvor der var åbent i udstillingen. Foto: Mattias Bodilsen
I dagene 11. juli til 2. august 2014 dannede dyrlæge Julius Hansens hus i Vestergade 2 – som senest har været modebutik – rammen om en lokalhistorisk sommerudstilling som markering af den store amts- og herredsudstilling på dyrskuepladsen i Fjerritslev 4.-12. juli 1914

Reproduktioner af fotograf Chr. Pedersens fine glasplade-fotografier fra samme tidsperiode dannede basis for udstillingen, som blev suppleret af gamle »guldalder«-malerier af forskellige kunstnere, nye hane-billeder af kunstneren Piet Pedersen samt et udsnit af avisredaktør Einar Damsgaards omfattende samling af haner i alle afskygninger.

Åbningen, der fandt sted ved byens første Sommer by Night fredag 11. juli, blev markeret med musikalsk underholdning ved Johan Svaneborg og Niels Kraghede, som i løbet af aftenen fik selskab af Eyvind Sand Kjeldsen, mangeårig koncertmester i Det Kongelige Kapel, hvis far spillede med sit orkester ved herredsudstillingen i 1914. Historien blev med ét levende!

Byens handlende bakkede arrangementet op med gamle Fjerritslev-fotografier og Piet Pedersens farvestrålende hane-billeder i butiksvinduerne, så hele byen fungerede som én samlet udstilling. Lokalhistorisk Arkiv Fjerritslev, Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred, Fjerritslev Tryk samt en række privatpersoner stillede med effekter og frivilligt mandskab til pasning af udstillingen, som i løbet af de otte åbningsdage blev besøgt af omkring 800 mennesker. Ikke mindst vakte udstillingen stor begejstring hos turister fra ind- og udland.

Se billeder fra udstillingen her

Scroll to Top