Da bryggersken Kirsten Kjeldgaard blev foreviget

I efteråret 1981 malede norskfødte Ingeborg Thygesen et portræt af Kirsten Kjeldgaard.
I efteråret 1981 malede norskfødte Ingeborg Thygesen et portræt af Kirsten Kjeldgaard.
Bryggergaardens sidste ejer sad i 1981 model til et maleri af Ingeborg Thygesen, der sammen med kunstnerægtefællen portrætteres i Han Herred Bogen 2013

Han Herred Bogen – den lokalhistoriske årbog for Øster og Vester Han Herred – er netop udkommet i sin 18. udgave. Årbogen indeholder traditionen tro en lang række spændende historier fra Øland i øst til Vesløs i vest. Også Fjerritslev-området er rigt repræsenteret, blandt andet med Finn Løkkegaards portræt af kunstnerparret Ingeborg Thygesen og Andreas Simonsen, som fra 1958 drev galleriet »Kostalden« ved Thorup Strand.

Ægtefællerne var meget produktive og malede såvel landskaber som portrætter. I efteråret 1981 malede norskfødte Ingeborg Thygesen et portræt af Kirsten Kjeldgaard, som var datter af brygger P. Kjeldgaard og drev Fjerritslev Bryggeri frem til lukningen i 1968. Billedet, der er i privateje, blev til i bryggerskens private stue, som stadig står fuldstændig intakt som en del af udstillingerne i Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum. Bryggerimuseet er absolut et besøg værd – ikke mindst i ugerne op til jul, hvor den gamle julestads fra familien Kjeldgaard er hentet frem fra gemmerne.

Han Herred Bogen, der udgives af Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred, fås hos boghandlerne, Sparekassen Vendsyssel, lokalhistoriske foreninger, Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum eller direkte fra forlagsekspeditionen hos Fjerritslev Tryk, Østergade 35, Fjerritslev.

Scroll to Top