Træf Han Herred for 14. gang

Træf Han Herred 2014 starter med morgensang i Tranum Kirke. Foto: Mattias Bodilsen
Træf Han Herred 2014 starter med morgensang i Tranum Kirke. Foto: Mattias Bodilsen
Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred byder for 14. gang velkommen til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred

Formålet med Træf Han Herred er som altid at være en hjemstavnsdag, hvor lokalbefolkningen kan mødes med de mange, »der Han Herreds land forlod«, og dem, der er tilflyttet eller gæster egnen som turister. Træf Han Herred har siden 2001 gået på skift mellem Fjerritslev- og Brovst-området.

Denne gang besøger vi Tranum, som er en en aktiv landsby midt i den store natur. Landsbyrådet står i spidsen for et stort udviklingsprojekt, som har gjort Tranum til Europas hurtigste it-landsby med internethastigheder på 1 gigabit pr. sekund. Desuden har de lokalhistoriske ildsjæle i Lerup-Tranum-Koldmose etableret et spændende mødested i den gamle telefoncentral på Tranhøj 6, hvor også Øster Han Herreds Egnssamling har til huse.

Dagen begynder med morgensang og rundvisning i Tranum Kirke, der er smukt beliggende ved rundkørslen i kanten af byen. Denne del ledes af sognepræst John Kristensen, som er meget historisk interesseret og en vidende og engageret fortæller.

Efter kirkekaffen, der så vidt muligt indtages i det fri, får vi en rundvisning i Jammerbugt Kommunes sundhedshus, som i samarbejde med Region Nordjylland er indrettet i de gamle sygehusbygninger i Brovst. Ud over den kommunale sundhedsafdeling, regionale klinikker og lægevagt har en lang række private behandlere til huse i disse omgivelser.

Ved den efterfølgende frokost i Skovsgaard Multihus bliver der rig lejlighed til at snakke på kryds og tværs med både kendte og ukendte, der har kærligheden til Han Herred til fælles. Vi skal også stifte bekendtskab med de dygtige og velsyngende damer og herrer fra Hanbokoret, der netop har fejret 40-års jubilæum med Ida Larsen som inspirerende leder gennem samtlige år.

Benyt muligheden for at kigge nærmere på Brovst-området, og tag evt. en overnatning eller to på et af vore skønne hoteller og pensionater.

Tilmeld Træf Han Herred 2014 her

Scroll to Top