Træf Han Herred 2019

Velkommen til Træf Han Herred 2019

Lørdag 15. juni i Fjerritslev og Thorup Strand

Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred byder for 19. gang velkommen til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred. Formålet med Træf Han Herred er som altid at være en hjemstavnsdag, hvor lokalbefolkningen kan mødes med de mange, »der Han Herreds land forlod«, og dem, der er flyttet hertil eller gæster egnen som turister.

Træf Han Herred har siden starten i 2001 gået på skift mellem vest og øst.

Denne gang finder træffet sted i det vestlige Han Herred. Her skal vi først synge morgensang i Fjerritslev Kirke, der er en af Han Herreds nyeste kirker, indviet 22. december 1907. Sognepræst Inger Øeby Pedersen, Bonderup, som er en del af præsteteamet i Fjerritslev-området, vil berette om kirken og de mange fællesaktiviteter, der foregår i regi af samarbejdet FOLK & KIRKE 9690 med Kirkecentret som omdrejningspunkt.

Næste stop er Fjerritslev Gymnasium (FG), hvor vi skal nyde formiddagskaffen, og hvor rektor Bjarne Edelskov Nielsen står på spring til at fortælle. Gymnasiet, der begyndte under beskedne forhold på Fjerritslev Skole, kan netop i år fejre 40-års jubilæum. De seneste år har FG udviklet sig til »efterskolernes gymnasium« med eget kollegium og en lang række spændende efter-skoletids-aktiviteter. Unge fra hele landet kommer hertil som elever.

Efter besøget på gymnasiet går turen til Thorup Strand, der jo er blevet landskendt via tv-serien »Gutterne på kutterne«. Her vil fisker Gert Kristensen fortælle historien om et fiskersamfund, som trods svære odds finder alternative veje til overlevelse med nye organisations- og afsætningsformer. Ligeledes beretter han om redningsvæsenet, som er en vigtig forudsætning for kystfiskeriet.

Herefter står frokosten klar på Fjerritslev Kro, og i løbet af eftermiddagen vil Herdis Lau. Nielsen, Skræm, fortælle om »Liv i Lokalhistorien« og projekt »Kunsten i Han Herred«, som planlægger en maleriudstilling om »Svinkløvmalerne« som led i fejringen af Svinkløv Badehotels genåbning efter branden i 2016.

Hvis du holder ferie i dagene efter Træf Han Herred, er der anledning til at besøge kunstudstillingen i Fjerritslev Kirkecenter (læs nærmere om åbningstider på www.hanherred.dk/kunsten) og til at deltage i Dansk Mølledag ved Lyngmøllen i Grønnestrand (søndag kl. 14-16). Benyt også muligheden for at kigge nærmere på seværdigheder som Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, Han Herred Havbåde i Slettestrand og det genindviede Svinkløv Badehotel. Tag evt. en overnatning eller to på et af vore skønne hoteller og pensionater i Han Herred.

Program

Mødested: Fjerritslev Kirke, Borups Allé 7

Kl. 10.00

 • Velkomst ved medlem af træfudvalget Trine Svestad, Fjerritslev.
 • Sognepræst Inger Øeby Pedersen fortæller om kirken og de fælles aktiviteter i Fjerritslev-området.

Kl. 10.45

 • Vi mødes på Fjerritslev Gymnasium, Skovbrynet 9, hvor der serveres kaffe og rundstykker.
 • Rektor Bjarne Edelskov Nielsen fortæller om gymnasiets 40-årige historie og vore dages »efterskolegymnasium« med mange nye og spændende tiltag.

Kl. 12.00

 • Vi mødes på kystlandingspladsen i Thorup Strand, Thorup Strandvej 329.
 • Fisker Gert Kristensen fortæller om kystfiskeriet og redningsvæsenet.

Kl. 13.30

 • Frokost, eftermiddagskaffe og fælles hygge på Fjerritslev Kro, Østergade 2.
 • Indlæg om »Liv i Lokalhistorien« og projekt »Kunsten i Han Herred« ved Herdis Lau. Nielsen, Skræm (formand for kunstgruppen).

Kl. 16.00

 • Tak for i år – og på gensyn til Træf Han Herred i det østlige Han Herred lørdag 14. juni 2020!

Download programfolder i pdf-format her

Pris

 • Samlet pris for hele dagen kr. 250,00
 • Forudbetaling sker til Sparekassen Vendsyssel reg.nr. (9070) kontonr. 1624925846
 • Fjerritslev Kro sælger øl, vand og vin (kan ikke forudbestilles og forudbetales)

Praktiske oplysninger

 • Overnatning samt øvrige oplevelsesmuligheder og seværdigheder i området – se www.hanherred.dk/turist eller www.visitjammerbugten.dk og visitthy.dk
 • Tilmelding senest lørdag 8. juni 2019
Scroll to Top