Træf Han Herred 2017

Velkommen til Træf Han Herred 2017

lørdag 17. juni i det vestlige Han Herred

Træf Han Herred-udvalget under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred byder for 17. gang velkommen til en hyggelig dag for alle, der holder af Han Herred

Formålet med Træf Han Herred er som altid at være en hjemstavnsdag, hvor lokalbefolkningen kan mødes med de mange, »der Han Herreds land forlod«, og dem, der er flyttet hertil eller gæster egnen som turister.

Træf Han Herred har siden starten i 2001 gået på skift mellem vest og øst.

Denne gang finder træffet sted i det vestlige Han Herred, hvor vi først skal synge morgensang i Klim Valgmenighedskirke, der blev indviet på Martin (Morten) Luthers 400-års dag 10. november 1883 – og derfor kaldet »Morten Luthers Kirke«. Netop i år fejrer vi jo 500-året for den lutherske reformation, så det vil helt sikkert indgå i den fortælling, som Johan Svaneborg fra valgmenigheden vil delagtiggøre os i.

I miljøet omkring valgmenighedskirken – som i 1968 skiftede til denne status efter at have været frimenighedskirke siden starten i 1883 – finder vi Klim Friskole, der er etableret i 1872 og dermed en af landets ældste grundvig-koldske friskoler. Her mødes vi til kaffe og rundstykker, og Johan Svaneborg vil fortælle mere om Klim, der har hele to kirker og to skoler, og som længe før jernbanens fremkomst i 1904 var en særdeles driftig landsby med flere kalkværker og mange andre virksomheder – herunder en sparekasse, som i år fylder 140 år.

Efter besøget i Klim går turen til Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild Plantage. Her vil skovløber John Larsen, Kæret, samt kommunalbestyrelsesmedlem Henrik Gregersen, Selbjerggaard, være til stede og fortælle. Centret blev indviet i oktober 2012, hvorved Danmark tog et afgørende skridt for at fastholde sin førerposition inden for vindenergi. Danmarks Tekniske Universitet (DTU) står for anlæggelse og drift af testcentret, og der er lejlighed til at se de mellem 150 og 222 meter høje møller på nærmeste hold. 23. marts 2017 var der rejsegilde på en helt ny udstillings- og formidlingsbygning ved testcentret.

Herfra går turen til Vesløs Kro i den tidligere stationsby, der voksede op omkring jernbanen fra 1904. Kroen har anrettet en dejlig buffet, og der bliver masser af tid til snak og hygge hele eftermiddagen. Inden frokosten er der velkomst ved træfudvalget samt Lokalhistorisk Samvirkes formand, gårdejer og regionsrådsmedlem Otto Kjær Larsen, Ullerup. I løbet af eftermiddagen vil Henrik Gregersen, som også var med ved testcentret, fortælle om Hannæs i fortid og nutid – herunder det nære samspil, der er mellem de lokale ildsjæle og Thisted Kommune om udvikling af landdistrikterne.

Benyt muligheden for at kigge nærmere på kunstudstillingen i Krogalleriet, hvortil der er gratis adgang, og til at kigge nærmere på det storslåede område mellem Feggesund og Bulbjerg. Besøg ligeledes kunstudstillingen i Fjerritslev Kirkecenter i anledning af Aggersundbroens 75-års jubilæum. Tag evt. en overnatning eller to på et af vore skønne hoteller og pensionater i Han Herred.

Pris

  • Formiddagsprogram inkl. kaffe og rundstykker kr. 50,00
  • Frokost og eftermiddagskaffe kr. 200,00
  • Samlet pris for hele dagen kr. 250,00
  • Forudbetaling sker til Sparekassen Vendsyssel reg.nr. (9070) kontonr. 1624925846
  • Vesløs Kro sælger øl (à kr.25), vand (à kr. 20) og vin (à kr. 188 pr. fl. / kr. 45 pr. glas)
  • Drikkevarer kan ikke forudbetales

Praktiske oplysninger

  • Program til videresendelse, deltagerliste, billeder m.v. kan ses i menuen til højre
  • Vi opfordrer alle til at være med hele dagen – for at få størst muligt udbytte af at se, lytte, snakke og hygge – men man er naturligvis meget velkommen til kun at deltage i henholdsvis formiddags- og eftermiddagsarrangementet
  • Overnatning samt øvrige oplevelsesmuligheder og seværdigheder i området – se www.hanherred.dk/turist eller www.visitjammerbugten.dk og visitthy.dk
  • Tilmelding senest lørdag 10. juni 2017
Scroll to Top