Han Herred Havbåde 2014

Kystbåden Anna, der er en nybygning af en kystbåd, bygget i Frederikshavn i 1924 til en fisker i Lønstrup, er ved at tage form i værftet. Den blev påbegyndt sidste år, da Skarreklit var færdig. Anna skal være lagsbåd og sejle fra Slettestrand, når den bliver færdig.

I vinter måtte den dog vige pladsen i værftet, fordi Nordsøen, der sejler med lystfiskere fra Hanstholm, skulle have skiftet bunden. Det vil sige de nederste otte planker i hver side skulle fornys. Nordsøen er noget større end de både, der hidtil er bygget i værftet, og pladsen var derfor noget trang.

For værftet har der været en del arbejde »ud af huset« blandt andet med reparationer af bådene i Thorupstrand. I foråret var en af bådene fra Thorupstrand i Slette for at få skiftet styrbord side. Ligesom Maagen fra Vorupør, der også sejler med lystfiskere, var i Slettestrand for at få ordnet nogle ting.

I slutningen af maj blev vores første lærling, Cecilie, færdig som bådebygger, og det var jo en glædelig dag, men også lidt vemodigt. Vi har dog to lærlinge undervejs nu.

Der har været godt besøgt hos havbådene hen over sommeren, og i Havbådehuset udstillede Ole Ubbesen akvareller med maritime motiver. Fire aftener har der været Sange ved Havet, hvor både fastboende og turister mødes for at synge fællessang. Efterfølgende har der været mulighed for at købe en kop kaffe og et stykke kage. Til arrangementerne har der været fra 150 og opefter, så det må betegnes som en succes, der også fortsætter til næste år.

Jammerbugt og Nordvest har været en tur i Vorupør, hvor der fredag 15. august var indvielse af det nye havbad og de renoverede fiskehuse. Ellers har der været drevet godt fiskeri med bådene.

På hjemmesiden Havbaade.dk kan man følge med i projektet og se kommende aktiviteter. Her kan man også melde sig ind i foreningen.

Kirsten Monrad Hansen (Pipsen), formidlingsmedarbejder

Scroll to Top