Slettestrand

Slettestrand. Foto: Mattias Bodilsen

Slettestrand er et gammelt fiskerleje, hvor der gennem århundreder har været drevet fiskeri fra åben strand.

Ligeledes har Slettestrand været hjemsted for forrige århundreders skudehandel. Nordjyderne leverede landbrugsprodukter til Norge og fik til gengæld træ og jern. Det var ofte en meget farefuld sejlads.

Tidligere var Slettestrand hjemsted for redningsvæsenet. Der kan fortælles mange historier om tragiske forlis i Jammerbugten, men også om vellykkede bjærgninger. Den smukke, gamle redningsstation indgår nu i projekt Han Herred Havbåde.

Der drives en del lystfiskeri fra området, men erhvervsfiskeriet har ligget stille en årrække.

Det gamle ophalingsspil har dog fået en ny renæssance fra 2008. Som led i projekt Han Herred Havbåde er der opført et bådebyggeri i tilknytning til de eksisterende huse på landingspladsen. Desuden er det planen at arrangere tursejlads med gamle, klinkbyggede havbåde.

Fra p-pladsen ved landingspladsen er der fri adgang til stranden. For kørestolsbrugere og gangbesværede er der anlagt en speciel sti helt frem til strandkanten.

Slettestrand/Hjortdal er kendt for sine mange hoteller og pensionater, der til sammen råder over et meget stort antal sengepladser og har gode faciliteter til kursusvirksomhed.

Desuden er Slettestrand et meget betydeligt sommerhusområde. De ældste sommerhuse er fra begyndelsen af 1900-tallet, heriblandt Sanden Bjerggaard, som Ludvig Elsass byggede til sommervilla i 1918 med kongevillaen i Skagen som forbillede.

Hvert år i juli er Slettestrand/Hjortdal rammen om Nordjyllands største ringriderfest.

Scroll to Top