Juni 2014

Brian Krabbe Johansen og Mads Fisker Thorsen udvider sengeafdelingen i Brovst Bolighus med 200 kvm, så der nu i alt er 300 kvm udstilling i lokalerne på Nyvej 15-21. Det sker som led i en selvstændighedsproces i forhold til kædesamarbejdet i Dan-Bo Møbler, hvor makkerparret nu har større frihed til at sammensætte et sortiment og et prisniveau, der er tilpasset butikkens kundegrundlag. Foto: Mattias Bodilsen

Brian Krabbe Johansen og Mads Fisker Thorsen udvider sengeafdelingen i Brovst Bolighus med 200 kvm, så der nu i alt er 300 kvm udstilling i lokalerne på Nyvej 15-21. Det sker som led i en selvstændighedsproces i forhold til kædesamarbejdet i Dan-Bo Møbler, hvor makkerparret nu har større frihed til at sammensætte et sortiment og et prisniveau, der er tilpasset butikkens kundegrundlag. Foto: Mattias Bodilsen

3. Fjerritslev: Hamid Al-Khatarani, der i 2006-09 drev frisørsalon i Vestergade 15, vender nu tilbage til byen og åbner Fashion Hair Salon i naboejendommen, den gamle lægebolig i Vestergade 17. Siden 2003 har han desuden haft salon i Aars, hvor han også bor privat.

Preben Nielsen og Christian Gregersen, der står bag Midtfjord El i Løgstør, åbner afdeling i Fjerritslev, hvor de samtidig ansætter tre hidtidige medarbejdere fra kollegaen Verner Ranum A/S. Virksomheden får efterfølgende lov at videreføre det kendte Verner Ranum-navn og etablerer sig i tilknytning til City West på Industrivej 9.

Når Dennis Simonsen lørdag 21. juni har haft sidste åbningsdag i Brovst Bøger & Papir i Jernbanegade 17, står hans medarbejder Kirsten Marie Klit Hansen klar til at overtage lokalerne og lancere en ny butik under navnet Pen & Papir til åbning midt i juli. Ud over kontor- og hobbyartikler, tasker, kufferter m.v. vil der stadig være bøger på hylderne. De 600 kvm skal i fremtiden deles med ægtefællen, Steffen Johnny Hansen, som fra september flytter Cykel & Scooterhuset hertil fra den hidtidige adresse i Østergade 8. Der indrettes cykelværksted i baglokalet.

4. Det 40-50 år gamle udstyr i Hjortdal Vandværk er utidssvarende, og da værket samtidig befinder sig i to nedslidte, uisolerede bygninger, er det i samråd med Jammerbugt Kommune besluttet at opføre et helt nyt vandværk med et budget på 3,5 mio. kr.

Årets skovspil i Jægerum Søpark bliver Thorbjørn Egners klassiker »Dyrene i Hakkebakkeskoven« med premiere 2. juli. Pia Mourier, der er professionel skuespiller og instruktør fra Hjørring, står for instruktionen, der har stået på siden midten af marts. Som noget nyt har Teaterforeningen Skovspillene flyttet forestillingerne til skoleferiens første uge.

5. Et digert bogværk på 438 sider, skrevet af museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum i samarbejde med Anne Christine Larsen, skal tjene som dokumentation og argumentation for, at vikingeborgene Aggersborg, Fyrkat og Trelleborg bør optages på UNESCO’s Verdensarvsliste. Repræsentanter fra UNESCO’s hovedsæde i Paris kommer i løbet af året på besøg for at besigtige borgene.

6. Efter 63 år som lokal håndværksvirksomhed er det slut med elfirmaet Verner Ranum A/S, som 3. juni er erklæret konkurs ved Skifteretten i Hjørring. Konkursbegæringen er indgivet af Jutlander Bank efter længere tids økonomiske problemer i virksomheden, der begyndte i 1951 i Vestergade 15 og siden 1986 har haft til huse på Fabriksvej 3 i Fjerritslev. En del af de 20 ansatte har allerede fået nyt job. Heriblandt skal Benny Holst i fremtiden stå i spidsen for en nyoprettet afdeling med køle- og hvidevareservice hos vvs-firmaet Kaj Rasmussen.

7. Thisted Museum, der er museum for Thy og Vester Han Herred med adresse i Jernbanegade 4, står foran en udvidelse og ombygning til 32 mio. kr., som forventes finansieret via fondsmidler. Thisted Kommune står dog for erhvervelsen af naboejendommen Jernbanegade 6, som skal indgå i udvidelsen.

8. Bulbjerg er mellemstation for langdistanceløbet Thy Ultra Trail, som er på to gange 80,5 km med Agger Tange Feriecenter som start og slut. De sejeste løbere gennemfører således en firdobbelt maraton.

9. Øsløs Forsamlingshus skal renoveres, og bestyrelsen har fra Thisted Kommunes »grønne ordning«, som bl.a. består af midler fra vindmølletestcentret i Østerild, fået tilsagn om 87.300 kr. til renoveringen.

10. Fjerritslev Handelsstandsforening har stor succes med sit første »CarWalk«-arrangement, som er et utraditionelt modeshow med både bil- og tøjmodeller på podiet midt i hovedgaden.

Inger Mark og Poul Erik Vester, der i forvejen driver butikker i Nykøbing Mors og Thisted, åbner 20. juni »Garderoben« i de tidligere banklokaler i Jernbanegade 14, Brovst, hvor de vil sælge moderigtigt dametøj i alle størrelser.

Brian Krabbe Johansen og Mads Fisker Thorsen udvider sengeafdelingen i Brovst Bolighus med 200 kvm, så der nu i alt er 300 kvm udstilling i lokalerne på Nyvej 15-21. Det sker som led i en selvstændighedsproces i forhold til kædesamarbejdet i Dan-Bo Møbler, hvor makkerparret nu har større frihed til at sammensætte et sortiment og et prisniveau, der er tilpasset butikkens kundegrundlag.

12. Der vil også i fremtiden være et plejehjem i Vesløs, selv om der tegner sig et politisk flertal for at lukke det kommunale Stenhøj. Borgerne på Sydhannæs har stiftet en forening til drift af et friplejehjem og er i færd med at blive registreret. Der er valgt en foreløbig bestyrelse med Kasper Gade, Vesløs, som formand. Ønsket er at overtage kommunens bygninger, men alternativt er man parat til at bygge et nyt plejehjem med 24 pladser.

14. Under presning af hø på en mark lige over for Torslev Kirke observerer Steffen Ørvad Jensen en sjælden gæst i Han Herred, nemlig en hvid stork, som følger ham i lang tid ret tæt på traktoren og heller ikke lader sig forstyrre af den tilkaldte fotograf.

Som den første bådebyggerlærling fra Han Herred Havbådes værft i Slettestrand er Nørrebro-pigen Cecilie Tue Blomberg nu færdiguddannet og har undervejs været med til at renovere såvel »Nordvest« som »Skarreklit«, ligesom hun på det seneste har deltaget i nybygningen af kystbåden »Anna«. I fritiden er der blevet tid til at bygge sin egen havpram.

Højskolemanden og tv-værten Niels Højlund, Skørping, der gennem årene har været en flittig gæst i Han Herred med base i familiens fritidshus på Kæret ved Lild Strand, er død, 82 år.

35-årige cand.scient.pol. Anders Møller Jakobsen, der er søn af Ruth og Ove Jakobsen, Halvrimmen, og kontorchef i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, modtager et legat fra Crown Prince Frederik Fund med henblik på et års studie med fokus på socialpolitiske fag ved John F. Kennedy School of Government ved Harvard University i Cambridge, Massachusetts, USA.

15. Provst Carsten Bøgh Pedersen, der er præstesøn fra Vesløs, fejrer 25-års jubilæum som sognepræst i Vive og Hadsund sogne.

17. Voldsomt fald i antal ekspeditioner og behov for at samle kompetencer er baggrunden for, at Nordea vælger at lukke sin Brovst-afdeling for at samle aktiviteterne i Aabybro, hvor de syv medarbejdere fra Brovst får arbejdsplads fra 7. juli.

18. Under overskriften »Landdistrikter i Jammerbugt Kommune – bevar mig vel« står Tranum Landsbyråd i spidsen for et fællesmøde for alle de lokalområder, der berøres af ny skolestruktur. Der er stor talelyst, bl.a. advarer Boudien Esther Westerhoek, der er skolebestyrelsesformand i Ørebro, mod at lade de små skoler miste deres selvstændighed, og souschef Per Gregersen fra Jammerbugt Kulturskole forudser en markant nedgang i tilslutningen til musikundervisningen.

19. Et tons rødspætter deles ud til københavnerne kvit og frit, da kystfiskerne fra Thorup Strand i samarbejde med Verdensnaturfonden WWF, Københavns Fødevare Fællesskab, VisitJammerbugten, Udvikling Han Herred og Merkur Andelskasse laver fremstød på centrale steder i hovedstaden for at gøre opmærksom på den bæredygtigt fangede kvalitetsfisk, der til hverdag sælges via kutteren HM800 Jammerbugt ved Havnegade nær Nyhavn.

På Ørebroskolen skal eleverne på 0.-2. klassetrin vænne sig til muligheden for at få nye kammerater hver måned, når den rullende skolestart bliver en realitet fra 1. oktober. Undervisningen foregår fra det nye skoleårs start i én samlet klasse kaldet Engen med 46 elever og et fast tilknyttet lærerteam. Der er fælles morgensamling, hvorefter børnene fordeles i mindre grupper kaldet Rødderne, Frøerne og Svalerne.

20. Murermester Rasmus Vilsen, der hidtil har drevet virksomhed i Hanstholm, overtager broderen Mikkel Vilsens murerforretning i Vester Thorup, idet Mikkel Vilsen trækker sig ud af branchen af helbredsmæssige årsager. Aktiviteterne samles herefter på Thistedvej 4, Fjerritslev.

21. Efter tre år som leder af Ørebroskolen og to år som leder af Skovsgaard-Tranum Skole har René Henriksen søgt nye udfordringer som skoleleder i Svenstrup syd for Aalborg. Det sker af familiære årsager, da han privat bor i Hobro.

23. Skolereformen betyder også markante ændringer for konfirmandundervisningen. I Jammerbugt Kommune har man sammen med Jammerbugt Provsti fundet decentrale løsninger, således at det for 7. klasserne på skolerne i Fjerritslev, Brovst og Skovsgaard gælder, at der indtil efterårsferien som hidtil holdes konfirmandundervisning i to morgenlektioner hver uge, mens sognepræsterne i de resterende uger frem til forårskonfirmationerne skal undervise de unge om eftermiddagen og på et par hele temadage i samarbejde med skolerne.

Svinkløv Camping har i lighed med Feriecenter Slettestrand fået tildelt miljømærket Blomsten, som bl.a. forpligter pladsen til at begrænse forbruget af energi og vand samt at benytte sig af vedvarende energi til mindst halvdelen af energiforbruget.

24. Sygeplejen i Jammerbugt Kommune effektiviseres og centraliseres, idet fire nye sygeplejeklinikker for fremtiden skal tage sig af borgere, der selv kan transportere sig dertil for eksempelvis at få behandling af sår. To af disse klinikker etableres i Brovst Sundhedshus og på Parkvænget i Fjerritslev.

Dennis Steffensen skriver historie, idet han bliver den første hhx-student fra Fjerritslev Gymnasium.

Fini Pedersen fejres af sine 25 kolleger ved sit 40-års jubilæum på Klim Møbelfabrik.

Fjerritslev Kirkecenter danner for første gang rammen om en større maleriudstilling. Anni Pedersen, Fjerritslev, der i sine 15 år som maler ofte har udstillet i andre sammenhænge, viser en række abstrakte billeder fordelt på væggene i Kirkecentrets lyse lokaler.

25. Fire spritnye elbiler leaset gennem delebilsorganisationen LetsGo er klar til at blive brugt af borgerne i Thisted Kommune. En af disse får base ved ladestationen i Frøstrup. Her kan medlemmer af LetsGo hente bilen efter først at have booket en tid.

Et flertal på 19 ud af 26 fremmødte politikere træffer på et kommunalbestyrelsesmøde i Thisted den endelige beslutning om lukning af fire kommunale plejecentre, herunder Stenhøj i Vesløs.

Region Nordjylland imødekommer en ansøgning fra borgerforeningen i Frøstrup om at etablere en ordning med et korps af såkaldte akuthjælpere, som skal rykke ud ved ulykker og alvorlig sygdom.

26. »Det er en mærkedag – men kampen slutter ikke, før der er lagt asfalt ud,« erklærer en yderst tilfreds borgmester Mogens Gade, efter at seks af Folketingets partier har besluttet, at en ny motorvejsforbindelse over Limfjorden skal gå via Egholm.

Kunstner Nadja Adelborg, Aars, der er opvokset på galleriet Billedværkstedet i Lerup, har fået en stor aftale i hus om udsmykning af væggene på Gatten Golf og Spa Center i anledning af »Made in Denmark« European Tour, som skal finde sted i august i år og tilsvarende de næste to år.

Produktionsskolen Unge Center Jammerbugt flytter fra den tidligere Flextronics-bygning i Pandrup til den nu nedlagte Halvrimmen Skole.

Den kommunale tandpleje i Jammerbugt har deltaget i det landsdækkende projekt »Hvorfor skal bedste have børstet tænder?« med henblik på, at personalet på plejehjemmene får indarbejdet nogle rutiner, så de kan hjælpe de ældre. Demensafsnittet i Brovst viste sig bedst i konkurrencen, idet man her scorede den bedste forbedring i forhold til renhold af proteser og tandkødets sundhedstilstand.

28. 10 nationale og internationale kunstnere lader sig inspirere af naturen og skaber værker af organiske materialer fra lokalområdet under årets Land Art Symposium på Kirsten Kjærs Museum i Langvad. Der arbejdes i skov og på hede samt på museets to etablerede stisystemer »Composer’s Walk« og »Viking Walk«.

29. Thorup Strand-fiskernes initiativ med salg af dagfrisk fisk fra kutteren HM800 Jammerbugt i København hædres som vinder i den nordjyske afdeling af de danske Rotary-distrikters konkurrence om at finde årets iværksætter og nomineres samtidig til den landsdækkende iværksætterkonkurrence i september.

30. Peter Flintholm, der er uddannet kok, etablerer sig som selvstændig vognmand med Peters Taxa på Dalhøjen 10 i Fjerritslev efter at have kørt som chauffør for Hjortdal Taxa og Fjerritslev Busserne gennem en årrække.