Juli 2015

Vejret er med Teaterforeningen Skovspillene, og der er flotte kostumer og skuespilpræstationer, da »Festen på Aagaard« løber over friluftsscenen ved Jægerum Sø i dagene 1.-5. juli. Foto: Mattias Bodilsen

Vejret er med Teaterforeningen Skovspillene, og der er flotte kostumer og skuespilpræstationer, da »Festen på Aagaard« løber over friluftsscenen ved Jægerum Sø i dagene 1.-5. juli. Foto: Mattias Bodilsen

1. Kjeld Kristensen, Fjerritslev, specialarbejder på Materielgården Vej og Park, har været i audiens hos Dronningen for at takke for fortjenstmedaljen i sølv.

3. Vejret er med Teaterforeningen Skovspillene, og der er flotte kostumer og skuespilpræstationer, da »Festen på Aagaard« løber over friluftsscenen ved Jægerum Sø i dagene 1.-5. juli.

Der er lagt op til en ny tradition med et årligt kunsthåndværkermarked på Tranum Strandgaard, hvor mere end 20 dygtige kunsthåndværkere med hver deres bod præsenterer sig.

4. Veluxfonden bevilger 3.255.000 kr. til et forskningsprojekt om Atlantvolden i Nordjylland, som også omfatter den tyske befæstning af kyststrækningen mod Jammerbugten i Han Herred. Bevillingen går til Museum Thy, der samarbejder med MuseumsCenter Hanstholm, Nordjyllands Kystmuseum, Vendsyssel Historiske Museum samt Institut for Kultur og Globale Studier ved Aalborg Universitet. Museumsleder Jens Andersen fra Hanstholm frikøbes som projektleder.

Knud Kristensen (58) og Søren Bruundal (62) fortæller i NORDJYSKE Weekend om deres drømmejob som »seniorsømænd« på Feggesund-overfarten mellem Mors og Hannæs.

5. Aalborg-familien Line og Kasper Lauth med datteren Clara, der siden 4. maj har boet gratis i et hus i Bonderup med fri bil, gratis medlemskab af områdets foreninger, havehjælp og vareudbringning, føler sig så godt hjemme i lokalsamfundet, at de vælger at blive boende efter de fire måneders prøveperiode, som de vandt på Forårsmessen i Aalborg. Trekroner Udviklingsforum vil gøre sådanne prøvetilbud for potentielle tilflyttere permanent.

7. Fjerritslev: Med ansættelsen af ny herrehåndboldtræner Anders Frederik Heshe, der selv har en fortid som divisionsspiller, vil FIF Håndbold satse på at løfte niveauet til tidligere tiders storhed for klubben i både Jyllandsserien og Danmarksserien.

21-årige Jacob Malmborg har lejet lokaler på Fabriksvej 10 i Fjerritslev, hvor han har indrettet og etableret sig med virksomheden Zign Reklame og Indpak.

Mens Fjerritslev Kro fortsat er lukket, før de nye ejere bliver klar, har en initiativgruppe med vin- og grønthandler René Hjørnet Jensen i spidsen taget initiativ til at rejse et stort telt på Torvet, hvor der uge efter uge frem til 8. august vil være musik, råvarer og gastronomi til glæde for byens sommergæster. Bl.a. vil Thorup Strand-fiskerne, som i år har fået ekstra opmærksomhed på grund af tv-serien »Gutterne på kutterne«, være til stede med deres rullende fiskebutik.

Med støtte fra LAG-midlerne har turistorganisationerne omkring Limfjorden udgivet et nyt Limfjordskort med beskrivelse af seværdigheder som fx vikingeborgen Aggersborg og middelalderborgen Spøttrup for at fremme cykelturismen i landsdelen.

8. Brovst Pigegarde vender hjem fra et succesfuldt DM/VM på Brøndby Stadion, hvor pigerne for første gang optrådte med rockshowet »Sisters« iklædt nonnekostumer i en klosterkulisse. Det blev også til en 2. plads i både DM og VM Brass foruden en række andre flotte placeringer i de forskellige discipliner. 35 danske og 30 udenlandske korps deltog i konkurrencerne.

9. Efter mange års samarbejde med DGI afvikler Trekroner Idrætsforening for første gang sin egen fodboldskole for børn med rekordtilslutning fra hele 137 deltagere.

På sin 77-års fødselsdag 8. juli udnævnes tidligere Fjerritslev Avis-redaktør Jens Damsgaard, Fjerritslev, til æresmedlem i Han Herred Turistforening, hvor han gennem en lang årrække var formand og arbejdede visionært og med stort engagement til gavn for turismen.

11. En meget omtalt og kostbar Mercedes Benz, som har chassisnummer 434 801 og menes at have tilhørt den tyske nazist Reinhard Heydrich under anden verdenskrig, bliver årets scoop ved det efterhånden traditionsrige veterantræf i Øster Han Herreds Egnssamling, Tranum. Bilen tilhører Lauritz Lauritzen fra Klejtrup ved Hobro.

13. Bogtrykker Peter Eigenbroth, Fjerritslev, bliver ny guvernør for de 58 nordjyske Rotary-klubber fra Skagen til syd for Randers. Guvernørkæden overrækkes på Hotel Klitrosen i Slettestrand af forgængeren, tandlæge Jens Søndergaard, Hadsten.

14. I samarbejde med DGI har Fjerritslev Svømmeklub for første gang afviklet »Ocean Rescue Camp« i Slettestrand, hvor klubbens medlemmer i alderen 8-15 år blev tilbudt en uges intensivt kursus i livredning, anvendelsen af våddragter og kæmpe surfboards m.v.

21. Annemette Nørgaard Høgsbro, der siden 2010 har været sognepræst i Hirtshals og fængselspræst i Kragskovhede Statsfængsel, indsættes søndag 9. august som ny sognepræst i Øland-Langeslund, hvor hun afløser Birgit Morsing Madsen.

24. Anders H. Jørgensen forlader efter 10 år i virksomheden stillingen som adm. direktør for svejsemaskinefabrikken Migatronic i Fjerritslev.

25. Brovst: En initiativgruppe med Jeppe Møller Nielsen i spidsen arbejder på at etablere en ny borgerforening, som skal skabe liv i byen uden for butikkernes åbningstid. Det er ikke tilstrækkeligt med handelsforeningens arrangementer, mener han.

28. Else Andersen, Rønvej 17, Brovst, fylder 100 år lørdag 1. august.

Vinderne af »Tour de Skovsgaard« på Forårsmessen i Aalborg – familier fra bl.a. Aalborg, Nørresundby og Frejlev – bliver i to minibusser vist rundt for at vække lysten til at flytte til lokalområdet. Dagen byder på et besøg i Attrup Havnecafé, Råd & Dåd, Skovsgaard-Tranum Skole, fremvisning af byggegrunde samt rundvisning på Skovsgaard Hotel, hvor dagen afrundes med Global Garden Party bluesmusik i hotelhaven.

Den erfarne og vidt berejste naturformidler Henrik Vang Christensen, Vust Holmevej 128 i Vust, har etableret sin egen virksomhed boerninaturen.dk, hvor han udvikler nye sheltertyper, så det bliver mere attraktivt for børn og voksne at overnatte sammen i haven eller naturen.

Fjerritslev: Jakob Birk Nielsen, der blev student fra Fjerritslev Gymnasium i 2011, udstiller i Galleri Kino, hvor han viser rejsebilleder med henblik på at skabe forståelse for folk og levevis i Østeuropa, idet han fra 11. maj 2014 og tre måneder frem gennemførte en tur i en række østeuropæiske lande helt alene på sin 35 år gamle Yamaha-motorcykel.

29. For 20. år i træk har den nordvestjyske Tjernobylforening inviteret hviderussiske børn fra det stråleramte område efter atomlykken i 1986 på sommerlejr i naturskønne omgivelser på Bulbjerghjemmet ved Frøstrup. I år havde 36 børn og deres voksne ledsagere tilbagelagt 2.200 km i bus fra Bobruisk via Polen til Hannæs.

30. Finn Bonde, der i forvejen er leder af Nørhalne Skole, skal foreløbig frem til 1. november bestride et dobbeltjob, idet det endnu ikke er lykkedes at ansætte en ny skoleleder i Trekroner efter Kim Haaning Pedersen, der nu er chef for Skovsgaard-Tranum Skole. Siden marts i år har Jørgen Christiansen været konstitueret i stillingen, men han ønsker nu at vende tilbage til sit gamle job som lærer på Brovst Skole.

For første gang er der afviklet et farvestrålende fritflyvningsstævne med deltagelse af pionus, grå papegøje, amazone, kakaduer og araer hos Sanne og Jørn Bager på Øland. Fritflyvning er en forholdsvis ny sport, der vinder mere og mere indpas i Danmark.