Januar 2014

Maskekunstneren Kirsten Gitz-Johansen, der er kendt fra teatertruppen »Dunkelfolket fra Fosdalen« og som årets kunstner i Han Herred Bogen 2014, er efter ægtefællen, Uffe Gitz-Johansens død flyttet til Aalborg fra parrets mangeårige hjem på Vestkystvejen 34, Under Lien. I samme forbindelse er det lykkedes at finde et permanent udstillingssted til den omfattende samling af billedskærerkunst, som ægtefællen efterlod sig, foruden Kirstens egne værker. De kraftfulde og finurlige masker og figurer vil i fremtiden kunne ses i det nyindrettede Kulturhuset Blokhus. Foto: Ejgil Bodilsen

Maskekunstneren Kirsten Gitz-Johansen, der er kendt fra teatertruppen »Dunkelfolket fra Fosdalen« og som årets kunstner i Han Herred Bogen 2014, er efter ægtefællen, Uffe Gitz-Johansens død flyttet til Aalborg fra parrets mangeårige hjem på Vestkystvejen 34, Under Lien. I samme forbindelse er det lykkedes at finde et permanent udstillingssted til den omfattende samling af billedskærerkunst, som ægtefællen efterlod sig, foruden Kirstens egne værker. De kraftfulde og finurlige masker og figurer vil i fremtiden kunne ses i det nyindrettede Kulturhuset Blokhus. Foto: Ejgil Bodilsen

3. Brovst Speedway Club håber at slutte på toppen af 1. division igen i år, og drømmen er at nå superligaen inden for to år, hvis de årlige ca. 800.000 kr. til at dække omkostningerne kan skaffes, fortæller formand Alex Thomsen, der erklærer sig som optimist med hensyn til fremtiden.

To SDM-køer hos de hollandske kvægavlere Mariska og Marcel Moes i Klim har på under 10 år præsteret den flotte ydelse på 100.000 kg mælk hver.

4. Såvel aktionærerne i Sparekassen Himmerland A/S som repræsentantskabet i garantsparekassen Sparekassen Hobro siger med stort flertal ja til en fusion mellem de to pengeinstitutter under navnet Jutlander Bank A/S, og allerede i dag udskiftes skiltet på filialen i Han Herred, idet Sparekassen Himmerland i forvejen råder over den tidligere ebh-bygning i Østergade 11-13, Fjerritslev.

23-årige norskfødte Lucy Mardou, der sammen med kæreste og barn bor i Frøstrup-lejren, betager dommerne med sin stemme og indre ro, da hun optræder ved DR’s audition til årets udgave af musikkonkurrencen X-Factor.

7. I samarbejde med Jutlander Bank (hidtil Sparekassen Himmerland) byder FIF Håndbold på EM-håndbold på storskærm i Han Herred Fritidscenter, Fjerritslev, når Danmark spiller åbningskamp mod Makedonien søndag 12. januar i Jyske Bank BOXEN i Herning.

Klim: Jammerbugt Kommune har holdt åbent hus på det nye botilbud for yngre voksne psykisk og fysisk udviklingshæmmede i Solkrogen, hvor Klim Ældrecenter tidligere havde til huse. Per Norman Jensen er udpeget som afdelingsleder, og når centret er fyldt op, betyder det 35 nye arbejdspladser i byen.

Ved hjælp af midler fra Velux-fonden har beboerne i Gøttrup nu etableret en hjertestarter, der er opsat på nordgavlen af forsamlingshuset.

9. Bente og Jan Kohls, der overtog Jammerbugt Camping i Vester Thorup i 2010, søger nye udfordringer og har sat pladsen til salg.

12. Halvrimmen: 28-årige Søren Mølgaard, der hidtil har været butikschef hos SportMaster Brovst, overtager sin fars, Kurt Mølgaards stilling som halbestyrer i ØAH-Hallen. Kurt Mølgaard har varetaget jobbet de første 26 år af hallens historie.

14. Henning Pedersen, der er indehaver af Revisor Team Nord i Aabybro og Brovst, fejrer 25-års jubilæum som selvstændig.

Efter flere års forarbejde er Naturplejenetværk for Nordvestjylland klar med et stort projekt, som med 1,3 mio. kr. i støttemidler skal sikre naturværdier på 283 hektar i områderne Tømmerby Kær og Vesten Bjerget ved hjælp af bl.a. afgræsning samt etablering af åbne områder og krat til vildtet. 35 lodsejere involveres i planlægningen.

Anne Thorbjørn Kristensen har fået et års orlov fra sit job som miljøingeniør hos Cowi for at markedsføre mountainbikesporten i Slettestrand/Svinkløv og Rebild Bakker. Hun satser på, at der kommer en fælles klassificering af mtb-ruterne i Jammerbugt og Rebild kommuner inden for et halvt år.

19. Kunstneren Uffe Isolotto (alias Uffe Holm) gæster Fjerritslev Bibliotek og dermed sin hjemby ved en såkaldt artist talk med journalist og kunstkritiker Michael Jeppesen, Dagbladet Information, der i november udgav bogen »Best of 67 x kunst« på Forlaget Strandberg Publishing. Bogen portrætterer 67 danske kunstnere og kunstnersammenslutninger, »som sidder forrest i kunstbussen«, og ved dette og lignende arrangementer følger forfatteren kunstnerne hjem og interviewer dem dér, hvor de kommer fra.

20. Jakob Thorsøe og Ludwig Dittmann præsenteres som nye læger i Brovst med kontrakt med Region Nordjylland foreløbig til 1. juni 2014. Da den nye regionsklinik i Jammerbugt Sundhedshus først forventes klar 1. juli, arbejder de nyansatte ud fra Brovst Lægehus på Poppelvej.

21. Erik Hermansen, Fjerritslev, og Jens Bruun, Brovst, er begge fratrådt efter henholdsvis 23 og 12 år som indsatsledere ved Beredskab Jammerbugt og takker af ved den traditionelle nytårsparole på herregården Bratskov i Brovst.

Det kommunale erhvervsråd skifter navn til Erhvervs- og Turistrådet i Jammerbugt Kommune, og som følge heraf skal tre af rådets 17 medlemmer udpeges af kommunens tre turismeområder, henholdsvis Nord (Blokhus, Pandrup og Saltum), Midt (Brovst og Tranum) og Syd (Slettestrand, Svinkløv og Fjerritslev).

24. Nadia Maria Davidsen, der blev student fra Fjerritslev Gymnasium i 2008, har af uddannelsesminister Morten Østergaard (R) fået overrakt et Novo Nordisk/Novozymes’ scholarstipendium, med hvilket hun i sit speciale som led i det naturvidenskabelige studium på Syddansk Universitet skal undersøge særlige Escherichia coli-stammer, som er i stand til at trænge gennem blodkar i hjernen og derved forårsage meningitis hos spædbørn.

25. Skovsgaard Hotel danner rammen om en »skæv« kunstudstilling, hvor beboere i bofællesskaber og brugere af forskellige dagbeskæftigelsestilbud i området udstiller egne værker. Bag initiativet står hotellets kunstforening, som løbende giver kunstnere af mange slags udstillingsplads i restauranten.

27. Selv om Jammerbugt Kommune har varetaget sin særlige forpligtelse til at passe på den sjældne sommerfugleart hedepletvinge, er arten også her truet, idet dens eksistens er uløseligt knyttet den lige så sjældne plante vårkobjælde. Forskellige initiativer, herunder forsøg med at afbrænde små arealer på Holmsø Hede til gavn for vårkobjældens vækst, har ikke hjulpet tilstrækkeligt. Indsatsen intensiveres derfor i 2014.

28. Fjerritslev: Helena Larsen, der er indehaver af mæglerbutikken DanBolig i Østergade 3, har taget konsekvensen af, at kontakten med boligkøbere og -sælgere sædvanligvis foregår hjemme hos kunden eller via telefon og internet, hvorfor hun ikke længere vil have træffetid i butikken, men nøjes med en udstilling og i øvrigt arbejde sammen med DanBolig i Nørresundby. Butikslokalet i Østergade 3 overtages af smykkekunstner Lisbeth Juhl Nielsen, som i forvejen driver Juhl Design på Ahornvej 60, samt konsulentvirksomheden Fri Fugl, der drives af Palle Laust Nielsen, Havremarken 14.

Gennem to måneder har kunstner og kunstpædagog Pia Mesterton Graae været tilknyttet bostedet for senhjerneskadede unge og voksne på Poppelvej i Brovst. Det resulterer nu i en maleriudstilling med beboernes egne værker.

29. Kulturelt Samvirke for Jammerbugt Kommune søsætter idéen om et stort fællesnordisk kulturprojekt, som efter planen skal foregå over to weekender i juni 2015 og omfatte flest mulige kunstneriske retninger samt involvere alle lokalområder i kommunen.

30. Maskekunstneren Kirsten Gitz-Johansen, der er kendt fra teatertruppen »Dunkelfolket fra Fosdalen« og som årets kunstner i Han Herred Bogen 2014, er efter ægtefællen, Uffe Gitz-Johansens død flyttet til Aalborg fra parrets mangeårige hjem på Vestkystvejen 34, Under Lien. I samme forbindelse er det lykkedes at finde et permanent udstillingssted til den omfattende samling af billedskærerkunst, som ægtefællen efterlod sig, foruden Kirstens egne værker.  De kraftfulde og finurlige masker og figurer vil i fremtiden kunne ses i det nyindrettede Kulturhuset Blokhus.