Februar 2014

Ægteparret Lene og Peter Hyldager vil samle kræfterne om køb og salg af kontorinventar – nyt såvel som brugt – gennem virksomheden BOP Kontormøbler ApS, der har hovedsæde i Østergade 44, Fjerritslev, og filial i Glostrup, hvorfor boghandlen Fjerritslev Bøger og Papir i Østergade 6-8 lukkes senest 31. august i år. Foto: Mattias Bodilsen

Ægteparret Lene og Peter Hyldager vil samle kræfterne om køb og salg af kontorinventar – nyt såvel som brugt – gennem virksomheden BOP Kontormøbler ApS, der har hovedsæde i Østergade 44, Fjerritslev, og filial i Glostrup, hvorfor boghandlen Fjerritslev Bøger og Papir i Østergade 6-8 lukkes senest 31. august i år. Foto: Mattias Bodilsen

4. Tranum: Børnehaven Uglen og sfo Tranen har på en særlig måde bidraget til DanmarksIndsamlingen, som kulminerede med et stort anlagt tv-show på DR1 lørdag 1. februar. 160 børn og forældre deltog i fællesspisning, hvor maden var sponsoreret, så betalingen kunne tilfalde indsamlingen. Ligeledes har eleverne lavet »gode gerninger«, hvor LEGO Fonden kvitterer med 25 kr. pr. god gerning. Dette indbragte 6.550 kr. fra Tranum.

Indre Mission i Skovsgaard inviterer alle interesserede til krisemøde for at drøfte IM-samfundets fremtid, da det bl.a. kniber med folk til bestyrelsen.

Firmaet Pedersen Ski, som oprindelig var en lille bibeskæftigelse for ægteparret Gitte og Morten Pedersen, har på få år udviklet sig til en forretning med millionomsætning inden for ski, skiudstyr og reparationer. Virksomheden har til huse på Industrivej 16 i Fjerritslev og er blandt landets mest sælgende i branchen.

Spies-fonden donerer 15.300 til en model af Tømmerby Kirke i størrelse 1:10, som efter byggeriet på værkstedet i Frøstrup Medborgerhus skal placeres i Frøstrup Minilandsby bag Plejecenter Trye.

NaturErhvervsstyrelsen har nu afhændet 283 hektar naturområde i Sandmosen til fem forskellige købere, hvoraf entreprenør Jens Oluf Thomsen har sikret sig halvdelen på 140 hektar for ca. 6 mio. kr. DN Jammerbugt håber på god dialog med de nye ejere om en større naturgenopretning i området, som er hjemsted for sjældne orkidéer og truede sommerfuglearter.

7. Plejehjemmene Solbakken i Brovst og Solgaarden i Fjerritslev er hjemsted for et nyt kommunalt projekt »Hjælpende Hænder«, hvor ledige bliver tilknyttet fastansatte medarbejdere, som står i fare for en sygemelding på grund af tunge løft og andre potentielle arbejdsskader.

8. Kommunalbestyrelsesmedlem og tidligere minister Ole Stavad (S), Brovst, er med det højeste nordjyske stemmetal indvalgt i repræsentantskabet for TryghedsGruppen, der ejer 60 pct. af aktierne i TRYG Forsikring.

9. Han Herred Rotary Klub har i samarbejde med Baptistkirken og med støtte fra flere sider iværksat et projekt, som med en halv mio. kr. i ryggen skal skaffe frisk vandforsyning til 5.000 mennesker i landsbyen Buraniro i det fattige afrikanske Burundi. Peter Eigenbroth og Erik Tornøe fra Rotary-klubben deltager i grundstensnedlæggelsen og opstarten på det praktiske arbejde, herunder ansættelse af lokale arbejdere.

11. Ægteparret Lene og Peter Hyldager vil samle kræfterne om køb og salg af kontorinventar – nyt såvel som brugt – gennem virksomheden BOP Kontormøbler ApS, der har hovedsæde i Østergade 44, Fjerritslev, og filial i Glostrup, hvorfor boghandlen Fjerritslev Bøger og Papir i Østergade 6-8 lukkes senest 31. august i år.

Den tidligere biograf og pinsekirke – nu genbrugsbutik – i Faldborggade 9, Brovst, sættes til salg via EDC Mæglerne.

13. Foreningen Udvikling Han Herred samler alle gode kræfter om at markedsføre områdets overnatningssteder, indkøbsmuligheder, attraktioner og sommerbegivenheder i forbindelse med European Tour-golfturneringen, som skal finde sted i august 2015, 2016 og 2017 i Gatten ved Aars.

14. Folkene bag beboerorganisationen Hannik overvejer at opsætte en nyudviklet dansk vindturbine på taget af den gamle DLG-bygning ved Frøstrup Stadion, således at den kan indgå i test af flere forskellige alternative energityper, som evt. skal forsyne kroen med strøm.

15. Guitarist Nikolaj Heymann lægger sit lydstudie i Hjortdal til ved produktionen af cd’en »Mellem Skyernes Skygger«, der er den kendte samfundsforsker Johannes Andersens debutalbum, udelukkende med egne sange.

I dag åbner Konditoriet i Fjerritslev en filial i apoteksbygningen, Jernbanegade 3, Brovst.

16. Tidligere håndboldlandsholdsspiller Rikke Nielsen, der er født og opvokset i Fjerritslev og i dag bor i Aalborg med sin familie, har kvittet sit job som sygeplejerske for at blive selvstændig med tilbud om håndboldcoaching som teambuilding i virksomheder.

20. Med tilsagn om foreløbig 333.000 kr. i støtte fra kommune, fonde og pengeinstitutter er Komitéen til Udsmykning af Centerområdet i Fjerritslev nu godt på vej til at realisere et nyt kunstprojekt. Det sker i form af en vandkunst som en tre meter høj model af Skarreklit, der strakte sig 16 meter i vejret ud for Bulbjerg, indtil klippen væltede i en efterårsstorm 19. september 1978. Skulpturen fremstilles af en stenhugger og opstilles i et 4 x 4 meter stort bassin på torvet ved SuperBrugsen.

Vandretursforeningen Fodslaw Jammerbugten fejrer sit 40-års jubilæum på Rønnes Hotel i Slettestrand med deltagelse af 101 medlemmer.

21. Den gamle, hvidkalkede stationsbygning fra 1904 i Kirkegade 12, Klim, sættes til salg hos DanBolig.

Ligesom Fjerritslev-virksomheden Han Herred Bolcher har eksportsucces med sine Fribol-produkter til Norge, vil VÆKST Jammerbugt nu hjælpe andre af kommunens virksomheder i gang på det norske marked ved at åbne et erhvervskontor i Stavanger sammen med Aalborg, Frederikshavn, Hjørring og Rebild kommuner.

23. Ejendommen Skræmvej 9 i Bonderup – nr. 117 i rækken af forfaldne huse, der er udpeget til nedrivning af Jammerbugt Kommune – bliver måske det første hus, der får omstødt sin kondemnation, da det ved nærmere eftersyn viser sig at kunne renoveres for overkommelige midler.

25. Efter tre års læretid har 20-årige Jeppe Bach Nielsen pr. 1. februar taget springet som selvstændig med Bachs Malerfirma fra adressen Erik Banners Vej 13 i Attrup.

Posthuset i Jernbanegade 7, Fjerritslev, sættes til salg via John Frandsen Erhverv som led i en planlagt omstrukturering hos Post Danmark.

Både præst (Lotte Sandø Heftye) og borgmester (Mogens Gade) er med, da der for første gang holdes bryllupsmesse for fulde huse på Hotel Klitrosen i Slettestrand med et stort antal udstillere, der viser alt til den store dag.

26. Ifølge KL’s nyhedsbrev Momentum ligger Jammerbugt Kommune på andenpladsen, når det gælder at få unge, der er født i 1979, til at flytte tilbage til deres hjemkommune efter endt uddannelse. I tråd med tendensen, men dog uden for nøjagtig samme aldersgruppe, bragte TV2 Nyhederne 24. februar et indslag med cand.comm. Lotte Heshe, der sammen med ægtefællen Anders Nielsen vendte tilbage til Fjerritslev efter universitetsuddannelse i Roskilde.

28. Arrangørerne af herregårdskoncerterne på Bratskov har besluttet, at dette års arrangement 21. juni skal foregå indendørs i Sport og Kulturcenter Brovst som en støttekoncert for at komme økonomisk på fode igen efter tre år med underskud.